Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2014, 11:27

Do 10 sati izlaznost oko 11 odsto

č: | fb:

Na vanrednim lokalnim izborima, koji se danas održavaju u Mionici, izlaznost birača do 10.00 sati procenjuje se na oko 11 odsto, rečeno je Kolubarskim.rs u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Prema rečima predsednika Miloja Stankovića, uzorak je rađen po podacima sa pet biračkih mesta - jednog u varoši Mionica i sa četiri seoska biračka mesta. Svih 38 biračkih mesta jutros je otvoreno na vreme "uz pojedinačne sitne teškoće, koje su otklanjane u hodu". To se pre svega odnosi na pojedina priplaninska sela u kojima, zbog noćašnjeg snega, svi članovi biračkih odbora nisu mogli da dođu na vreme. 

Na današnjim izborima učestvuju tri liste - koalicija oko SNS, koalicija SPS-JS i DS. Sa naprednjacima su još NS, SDPS, SPO i DSS. 

Za 39 odbornika u SO Mionica konkuriše 117 kandidata - najmlađi ima 19, a najstariji 67 godina. U birački spisak upisano 11.970 punoletnih građana sa pravom glasa.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 46 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 8 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara