Dobitnici priznanja sa rukovodstvom Lajkovca (foto: Branko Petrović)
Dobitnici priznanja sa rukovodstvom Lajkovca (foto: Branko Petrović)
14.01.2015, 20:14

Priznanja za najbolje sportiste Lajkovca

č: | fb:

Na tradicionalnom Božićnom i Novogodišnjem koktelu, koji je ove godine održan u novoizgrađenoj Hali sportova u Lajkovcu, uručena su priznanja najbojim sportistima i sportskim klubovima.

Priznanja, koja dodeljuju Opština i Sportski savez Lajkovca, uručena su FK „Železničar“ i FK „Zadrugar“, kao najboljim klubovima u prošloj godini. Oba tima zauzela su u jesenjem delu prvenstva visoka druga mesta u svojim ligama. Najuspešniji kolektivi su Planinarsko-smučarsko društvo „Ćira“ i Rafting klub „MRI“, koji je pokazao izuzetnu požrtvovanost i humanost u majskim poplavama. „Ćira“ je u 2014. organizovao dve velike akcije, slet planinarskih železničkih društava i akciju povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Sportista godine je fudbaler Vladimir Mitrović iz „Zadrugara“, a sportistkinja Kristina Pantelić, kapiten omladinske ženske fudbalske reprezentacije Srbije. Najbolji trener je Aleksandar Lazarević, šef stručnog štaba FK „Železničar“, dok je zahvalnicu za nesebičan doprinos razvoju sporta u opštini Lajkovac dobio Živorad Lazarević, predsednik ŽOK „Železničar“ i vlasnik preduzeća „Iva-agrar“.

Godina u znaku dovršavanja započetih poslova

Sumirajući prošlogodišnje rezultate predsednik Opštine Živorad Bojičić je rekao da će minula godina biti zapamćena po katastrofalnim poplavama u Srbiji, koje su izazvale klizišta, ali će biti zapamćena i po obeležavanju stogodišnjice Kolubarske bitke i Velikog rata. Govoreći o planovima u 2015. godini, Bojičić je najavio nekoliko investicija. “Dogradićemo Vrtić, nastaviti radove na kanalizacionom sistemu i lokalnim putevima širom opštine, a nadomak  Sportske dvorane planiran je zatvoreni bazen i teniski tereni. Izmeštanje zelene pijace takođe je u planu, kako bi se oslobodio prostor za izgradnju Kulturnog centra”, najavio je samo neke radove za 2015. godinu predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić.

On je podsetio da je velelepna sportska dvorana dugo građena, ali je sagrađena, na radost mladih sportista, pogotovo onih koji sport vole, koji su, kako reče, u Lajkovcu u većini.

Tradicionalno sumiranje godišnjih rezultata i uručenje nagrada najboljim sportistima, obogaćeno je osvećenjem sportskog objekta i simboličnom primopredajom ključeva nedavno izabranom direktoru Ustanove za sport i omladinu Đorđu Žujoviću.

 

 

Aktuelno