Trg u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
Trg u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
15.01.2015, 14:26

Koalicija bez socijalista

č: | fb:

Konstitutivna sednica SO Mionica će, prema saznanjima Kolubarskih.rs, biti održana po Jovanjdanu, 20. januaru. Izvesno je da SPS-JS neće biti u koaliciji sa strankama okupljenim oko SNS, a moguće konstituisanje najavljivano za po Božiću, 7. januaru, odložili su nesporazumi naprednjaka i Nove Srbije (NS).

Naime, predizborni dogovor te dve stranke da bi Boban Janković (SNS) trebao da bude predsednik, a Miroslav Đurić (NS) zamenik predsednika Opštine, korigovan je utoliko što će Đurić biti predsednik Skupštine opštine, dok će zamenik predsednika biti Milovan Tekić (SNS).

Ostaje da se vidi ko će biti sekretar lokalnog parlamenta, moguće je da to bude Miloje R. Stanković, predsednik Opštinske izborne komisije (OIK), dok će načelnik Opštinske uprave najverovatnije ostati Goran Rangleov, koji je tu funkciju obavljao posle majskih izbora 2012. godine (tada kadar DS).

Na vanrednim lokalnim izborima, održanim 28. decembra 2014, koalicija SNS sa NS, SDPS, SPO i DSS, osvojila je 25 od 39 mandata. Po sedam mandata pripalo je koaliciji SPS-JS i DS, koja je na izborima nastupila samostalno. Naprednjake su podržali PUPS i SRS, pa će verovatno dobiti neko mesto u Opštinskom veću, upravnim odborima, među direktorima ili u kancelariji Regionalne razvojne agencije ARROKO sa sedištem u Lajkovcu.

Sličnoj „nagradi“ mogu se nadati i pojedinci iz SDPS, SPO i DSS, koji su imali po jednog odborničkog kandidata na listi sa SNS i NS. Konstitutivnom sednicom verovatno će predsedavati Nadežda Marinković (1950, NS) iz Robaja ukoliko bude najstariji odbornik u novom sazivu, a na predizbornoj listi bolje je pozicionirana od „konkurencije“ iz SPS i DS.

 

Aktuelno