Boban Janković (foto: Aleksandar Atić)
Boban Janković (foto: Aleksandar Atić)
22.01.2015, 13:28

Janković predsednik Opštine, Đurić predsednik parlamenta

č: | fb:

Na konstitutivnoj sednici SO Mionica, kojom je danas predsedavala Nadežda Marinković iz Robaja kao najstariji odbornik, verifikovano je svih 39 mandata – 25 iz koalicije SNS-NS-SDPS-SPO-DSS, a po sedam iz koalicije SPS-JS i DS. Za predsednika lokalnog parlamenta, tajnim glasanjem, izabran je Miroslav Đurić (NS) iz Tolića, a za njegovog zamenika Branko Šutuljić (SNS) iz Mionice. Za sekretara je imenovan pravnik Jugoslav Milić iz Mionice.

Na novoj sednici, odbornici su tajnim glasanjem za predsednioka Opštine izabrali Bobana Jankovića, a za njegovog zamenika preduzetnika Milovana Lekića, obojicu iz SNS. Na predlog predsednika Opštine u Opštinsko veće izabrani su Ivan Ćuković, Zoran Milivojević (SPO), Milutin Simović (SDPS), Dragan Đošić, Ivana Terzić, Aleksandar Nikolić i Velimir Savić (DSS).

Mionička skupština

Mionička skupština (Foto: Aleksandar Atić)

Danas nije bilo ničega od najavljivane spekulacije kako bi odbornici JS, sa liste SPS-JS, mogli da podrže koaliciju oko SNS. Takođe, vladajuća većina je stabilna, a proteklih dana SNS i NS su se navodno sporile oko mandata Milorada Kolarevića iz Tabanovića, koji je bio u NS a sdada je u SNS. Razlog navodnog spora – ukoliko dođe do (političkog) „razvoda“ Nove Srbije i naprednjaka, zbog trvenja pri podeli funkcija, NS bi sa DS i SPS-JS mogla da formira skupštinsku većinu i preuzme vlast od SNS.

Šef odborničke grupe opozicione DS, Milan Gavrilović Ćićovan govorio je danas o dešavanjima tokom vanrednih lokalnih izbora 28. decembra 2014. godine, kada je bio fizički napadnut u selu Nanomir zbog čega mu je lakarska pomoć ukazivana u mioničkom Domu zdravlja i Valjevskoj bolnici. Tada su u centru Mionice napadnuti i aktivisti opozicione SPS iz Valjeva.

Prema ranijim saznanjima Kolubarskih.rs, policija je o incidentima dostavila izveštaj Osnovnom tužilaštvu u Mionici, koje je naložilo dodatnu istragu kako bi se utvrdio identitet učesnika u incidentima, za koje DS i SPs tvrde da su aktivisti SNS, što su naprednjaci demantovali. „Toga dana (28. decembra 2014, pri. a.) u Mionici su viđeni mnogobrojni gosti svih političkih opcija“, rečeno nam je u Osnovnom tužilaštvu.

Prva reakcija Opštinske izborne komisije (OIK) i Policijske uprave u Valjevu, u izbornom danu, bila je kako „na biračkim mestima nije bilo incidenata, što znači da izborni proces bije bio ugrožen“.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 20 sati 16 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara