Lovci sa ulovljenim divljim svinjama ispod Proslopa
Lovci sa ulovljenim divljim svinjama ispod Proslopa
24.01.2015, 16:23

Hajka na Vlašićke lisice

č: | fb:

U Gornjem Crniljevu sutra će biti održan treći po redu sabor lovaca pod nazivom „Vlašić 2015”. Na nišanu podgorskih lovaca i njihovih kolega iz prijateljskih lovačkih družina iz okolnih opština naći se lisice čije je stanište goropadni  Vlašić. Grupni lov i druženje tokom i nakon lova na severnim i istočnim podgorskim brdskim obodima iz godine u godinu privlači sve veći broj lovaca, kojih je lane bilo 150, a očekuje se da će ih ove godine biti i više.

Organizatori ovog sabora – mesna lovačka sekcija, Lovačko udruženje „Milenko Pavlović-Pilot” iz Osečine i Turistička organizacija „Podgorina” – pripremaju za nedelju bogat program za sve učesnike hajke, koji predviđa i degustaciju lovačkih specijaliteta.

-Hajka u Gornjem Crniljevu i na padinama Vlašića samo je nastavak zimske lovne sezone, koju su, za sada, obeležili  članovi nekoliko sekcija naše lovačke organizacije i njihovi gosti iz iz Krupnja i Uba. Oni su za samo dva dana na visoravnima Sokolskih planina ulovili šest divljih svinja, među kojima i jednog „kapitalca”. U pitanje je samo deo velikog krda  uočenog na teritoriji  opštine Osečina. Pet divljih svinja „palo” je ispod Proslopa, a dan ranije lovci iz Gunjaka jednu su odstrelili na Rožnju – izjavio je  Živorad Petrović, upravnik lovišta.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 15 sati 41 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara