Nenad Stevanović, Živadin Jovanović i Zoran Petrović
Nenad Stevanović, Živadin Jovanović i Zoran Petrović
09.02.2015, 15:34

Borki za družbu, deci na službu

č: | fb:

Zahvaljujući donaciji u iznosu od pet miliona dinara, koju je obezbedilo Udruženje „Fond dijaspora za maticu”, čim vremenske prilike budu dozvolile izvršiće se adaptacija i rekonstrukcija oronule školske zgrade u Komiriću. To su u Beogradu stavljanjem potpisa i pečata  na tripartitni ugovor potvrdili u ime donatora direktor Fonda Živadin Jovanović, za Opštinu Osečina predsednik Nenad Stevanović, a ispred primaoca donacije direktor Osnovne škole „Braća Nedić” Zoran Petrović.

Direktor donatorske fondacije Živadin Jovanović, koga se mnogi sećaju kao nekadašnjeg ministra inostranih poslova, kaže da je o nezavidnom stanju školskog objekta u rodnom selu Borke Vučić, koju veoma ceni, saznao od direktora škole. „Imajući u vidu sve ekonomske teškoće kroz koje vaša sredina prolazi, posebno posle prošlogodišnjih katastrofalnih nepogoda, obezbedili smo sredstva da se izvrše potrebni radovi na objektu i stvore normalni uslovi za pohađanje nastave u mestu i školi. Neka to bude naš izraz poštovanja prema Borki i deci iz njenog zavičaja”, rekao je Jovanović.

Ugovor je, u ime škole, potpisao Zoran Petrović, direktor OŠ „Braća Nedić”, koji je sa velikom zahvalnošću primo novčanu donaciju. „Obavezujemo se da će dodeljena sredstva biti iskorišćena isključivo za namene kako je to u ugovoru navedeno. Njima ćemo raspolagati u skladu sa propisima, humanitarnim ciljevima i principima domaćinskog korišćenja, a nakon završetka radova o tome ćemo izvestiti donatora. Na vidnom mestu postavićemo  obeležje trajnog karaktera sa oznakom da je adaptaciju i rekonstrukciju školske zgrade omogućio Fond za dijasporu”, rekao je Petrović.

Opština je prihvatala obavezu, a predsednik Nenad Stevanović potpisom i pečatom potvrdio, da će nadležni organi lokalne samouprave obezbediti tehnički nadzor kod izvršenja radova, kao i nadzor nad zakonitošću u raspolaganju sredstvima donacije. „Hvala donatoru za dragocenu finansijsku podršku, ali i sve čestitke za školu i njenog direktora, koji su se potrudili i najviše svojom inicijativom i zalaganjem stigli do ove donacije. To je odličan primer kako bi trebalo da rade i drugi budžetski korisnici”, zaključio je Nenad Stevanović.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 8 sati 15 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 13 sati 25 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara