Osečina
Osečina
12.02.2015, 11:34

Radovi od Kameničkog brda do Zavlake

č: | fb:

Uređenje i regulacija vodotoka, kao i čišćenje rečnih korita na teritoriji opštine Osečina, koje je lane započeto na Jadru, Lovačkoj reci i Ostružanjki i u njega utrošeno pet od ukupno 18 miliona dinara donacije od Vlade Japana, biće nastavljeno i u ovoj godini. To nam je potvrdio Nenad Stevanović, predsednik Opštine.

-Uz preostalih 13 miliona dinara od japanskih donatora, za nastavak i proširenje radova na kroćenju naših bujičnih voda, koje su nam prošle godine pričinile velike štete, sada, najverovatnije, možemo da računamo i na pomoć iz Italije. Naime, sa Ambasadom ove zemlje u Beogradu uskoro bi trebalo da bude potpisan ugovor o donaciji, koja će, kako je preliminarno dogovoreno, iznositi 25 miliona dinara, a dobijena sredstva bi namenski bila  iskorišćena za regulaciju rečnih tokova na najproblematičnijim mestima. Ove godine planira se i „zauzdavanje” često hirovitog Crkvenog potoka izgradnjom dve pregrade (manje brane) nedaleko od crkve u Osečini. Radovi će biti finansirani iz donatorskih fondova Ujedinjenih nacija – kaže Stevanović.

Važni poslovi najavljuju se i na putevima, posebno na najvažnijoj saobraćajnici kroz ovaj kraj, koja povezuje Valjevo i Loznicu. To se odnosi i na glavnu ulicu u Osečini, koja je (do završetka obilaznice) sastavni deo ovog važnog državnog puta.

-Sredstvima Evropske investicione banke preko resornog Ministarstva počeće revitalizacija puta između Drajića rampe, ispod Kameničkog brda na teritoriji grada Valjeva, i naselja Zavlaka u opštini Krupanj. Ona će potrajati tokom čitave godine, a mi u Osečini moramo biti spremni da pre nego što bude urađen novi kolovoz ispod njega postavimo ili zamenimo sve naše nedostajuće ili dotrajale infrastrukturne mreže (vodovod, kanalizacija, fiksna telefonija...), kako to ne bi morali kasnije da činimo – kaže predsednik Stevanović, dodajući da su predstavnici izvođača radova, koji su povereni kompaniji „Puteva” Užice, nedavno boravili u Osečini radi obezbeđenja smeštaja i ishrane svojih radnika sve dok ti poslovi budu trajali.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 6 sati 44 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 11 sati 54 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara