Krušik-plastika (foto: Dragan Savić)
Krušik-plastika (foto: Dragan Savić)
21.02.2015, 12:05

„Krušik – Plastika”, treći put...

č: | fb:

Republička Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv domaćim i inostranim pravnim i fizičkim licima, kao i konzorcijumima, za učešće u prikupljanju ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala „Krušik-Plastike” AD, Osečina, koja se od 2006. godine po treći put nalazi u postupku privatizacije, s obzirom na to da prethodna dva pokušaja nisu bila uspešna.

Prema dostupnim podacima, Agencija za privatizaciju nudi na prodaju paket akcija koji predstavlja 93,96 odsto kapitala preduzeća. Ukupna vrednost kapitala koji je predmet prodaje, procenjena na dan 31. decembra 2013. godine, iznosi  843.299,70 EUR, koliko iznosi i početna prodajna cena kapitala. Prošle godine, na javni poziv Agencije za privatizaciju, za ukupno 502 srpska preduzeća među kojima je i firma iz Osečine, za prikupljanje ponuda potencijalnih kupaca, stiglo je ukupno šest „pisama” zainteresovanih iz naše zemlje i inostranstva za kupovinu ili partnerstvo sa „Krušik – Plastikom”. Interesovanje za osečansko privredno društvo u restrukturiranju, za koje je ocenjeno da ima održivo poslovanje, pokazali su mogući kupci iz Slovenije: „Roto Group” i „Gorenje”, kao i „Eltras In” čije je sedište u Zemunu, zatim „Inmold” iz Požege, „Ekolog” doo iz Beograda, kao i Miodrag Petković u svojstvu fizičkog lica.

Svi zainteresovani potencijalni kupci mogu otkupiti prodajnu dokumentaciju po ceni od 100.000 dinara, a rok za dostavljanje ponuda za otkup prodajne dokumentacije, koja će biti dostupna od 9. marta, jeste 30. mart 2015. godine. Zainteresovana lica mogu podneti prijave za učešće u postupku najkasnije do 6. aprila do 12.00 časova. Otvaranje koverta sa podacima o ponuđačima zakazano je za 8. april, a svih ponuda za 20. april  2015. godine. 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 12 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...