Nikola Todorić  (foto: FK Voždovac)
Nikola Todorić (foto: FK Voždovac)
22.02.2015, 11:20

Podgorci na velikoj fudbalskoj (s)ceni

č: | fb:

U zimskom prelaznom roku već afirmisanom nekadašnjem univerzitetskom reprezentativcu Branislavu – Brani Miloševiću (26), koji je trenutno kapiten beogradskog Rada, u elitnom domaćem takmičenju pridružio se još jedan fudbaler čiji su koreni iz Osečine. Naime, daroviti štoper Dragomir – Gagi Nikolić (22) iz prvoligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca prešao je u redove Jelen superligaša kruševačkog Napretka.

Međutim, Milošević, za koga je nedavno Partizan opet bio zainteresovan, odnosno Nikolić, koji su prošli kompletnu Partizanovu fudbalsku školu, nisu jedini Osečanci čije nastupe na velikoj fudbalskoj sceni sa ogromnom pažnjom prate njihovi zemljaci, ljubitelji sporta, a pre svega poklonici „najvažnije sporedne stvari na svetu”.

Ove zime još jedan raniji član svih mlađih selekcija Partizana napadač Đorđe Nedeljković (29), koji je prošle sezone tresao protivničke mreže u dresu srpskoligaša Železničara iz Lajkovca, potpisao je ugovor sa Drinom iz Zvornika, klubom koji se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Na taj način on se pridružio „starosedocu” u toj ligi zemljaku Nikoli Simiću (33), Valjevcu koji brani boje Čelika iz Zenice, a čiji su roditelji rodom iz opštine Osečina (majka iz Dragijevice, otac iz Belotića).

Od fudbalera koji su ponikli u Osečini u inostranstvu je, i to u Prvoj ligi Kanade, igrač nadahnuća Nemanja Simeunović (28). Velika nada  Đorđe Radovanović (21), koji je prošao kroz mlađe kategorije Crvene zvezde i reprezentativne selekcije, stigao do portugalske Druge lige (klub Madeira), sada je u  beogradskom Čukaričkom. Nekadašnje „dete”  mlađih selekcija Rada i kadetski reprezentativac Srbije Nikola Todorić (20) zimus je predstavljen kao novi član Jelen superligaša Voždovca, dok se Mihajlo Miljković (19) posle završene fudbalske škole u omladincima Rada obreo u Čukaričkom, koji ga je kao svog mladog igrača pod ugovorom prosledio na „kaljenje” u Rakovicu.

Spisak fudbalera iz Podgorine, koji grade karijere u višim rangovima od Zone Drina u kojoj je njihov matični klub OFK Osečina,  završava vezista Nikola Milinković (25), koji će posle nekoliko uspešnih sezona provedenih u redovima sadašnjeg lidera Srpske lige Loznice, narednog proleća konkurisati za startnu postavu valjevskog srpskoligaša Budućnost-Krušika...

Što se trenera tiče, dovoljno je navesti samo to da je Vladica Petrović – Struja aktuelni šef stručnog štaba gornjemilanovačkog prvoligaša Metalca.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...