Ljig  (foto: Kolubarski.rs)
Ljig (foto: Kolubarski.rs)
27.02.2015, 21:32

„Popravni“ u ponedeljak

č: | fb:

Današnja (petak) sednica SO Ljig prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, a nastavak je zakazan za ponedeljak. Dva odbornika SPS-a nisu došla na sednica, što su i najavila, a njih četvoro iz SNS-a napustilo je salu tokom prve tačke dnevnog reda, a posle dvosatne pauze u klupama se okupilo tek 14 od 30 odbornika.

Novi predsednik Opštine, Dragan Lazarević (SNS) optužio je svoje stranačke kolege Jasnu Lukić, Gordanu Obradović, Danijelu Gajić i Zorana Radovanovića da su sednicu napustili ubrzo posle njenog početka nezadovoljni svojim „neostvarenim željama“, ne precizirajući o čemu se radi, i poručio im da „neće trpeti ucene“.

Potom je sednicu napustilo i sedam opozicionih odbornika, pa kvoruma nije bilo ni posle dvočasovne pauze, a „popravni“ je zakazan za ponedeljak u 10.00 sati.

Ljiška koalicija na vlasti nastala je prekomponovanjem izborne volje građana jer su u SNS, posle „opšte mode“ po Srbiji, prešli pojedini odbornici DSS, URS i Dveri. Naprednjaci su tako postali stranka sa najviše mandata, a Dragan Lazarević je, po slovu koalicionog sporazuma, na mestu predsednika Opštine zamenio dotadašnjeg prvog čoveka Miodraga Starčevića (SPS), koji je postao njegov zamenik.

U toj političkoj vrtešci našlo se i šest od sedam ex demokrata, koje je njihov dugogodišnji čelnik Mihailo Zečević kolektivno preveo u Tadićev SDS . Zečević je tako dobio mesto predsednika SO Ljig.

Ima i onih poznavalaca političkih prilika u Ljigu, koji slute kako „iza svega stoji Nova Srbija i njen čelnik dr Miroslav Maksimović“, te da su lako mogući vanredni lokalni izbori.

Među 13 tačaka dnevnog reda današnje sednice najzanimljivije su one o ukidanje Okružne zemljotresne direkcije, izboru predstavnika lokalne samouprave u preduzeću Eko Tamnava, koje gradi Regionalnu deponiju u Kaleniću, započinjanje procesa privatizacije JIP TV Ljig...

Bio je planiran i izbor vd direktora Ljiške biblioteke ali je ta tačka skinuta sa dnevnoig reda. Naime, dugogodišnja direktorka Slavica Milivojević, inače sestra pokojnog valjevskog fotoreportera Radivoja Vicanovića Vicana, povukla je zahtev za odlazak u penziju  zbog toga što joj, kako se ispostavilo, nedostaje nekoliko meseci radnog staža zbog neplaćenih poreza i doprinosa u firmama u kojima je radila pre dolaska u Ljišku biblioteku, stecištu svekolikih kulturnih dešavanja u toj varoši. 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...