(foto: Dragan Savić)
(foto: Dragan Savić)
04.06.2014, 15:03

Muke malinara zbog oštećenih puteva

č: | fb:

U Podgorini malina ovogodišnjeg roda stiže na branje, a najveći problem voćarima trenutno predstavljaju oštećenja na putevima izazvana majskim poplavama, odronima i klizištima. Voćari kažu kako trenutno ne znaju da li će moći da dođu do otkupnih mesta, kao ni otkupljivači do njih. Otkupna cena maline na početku kampanje je 250 dinara za kilogram, a rod je, prema prvim procenama, zadovoljavajući.

Dok zemljoradnici po drugi, ili treći put obavljaju prolećnu setvu, u Osečini, Peckoj i oklonim selima u toku su radovi na normalizaciji stanja posle poplava i klizišta. Utvrđuju se rečne obale, osposobljavaju saobraćajnice, raščišćavaju odroni i ruševine.

Za nasipe pored korita, ali i na oštećenim putevima, koriste se kamen, šljunak i pesak, koje je bujica donela rekama i potocima, kao i u njive čiji je urod uništila. Najviše posla ima teška mehanizacija, koja je u pomoć Podgorcima stigla iz Stare Pazove. Podiže se odbrambeni bedem na ušću Lovačke reke u Jadar, kao i na Jadru kroz centralni deo Osečine.

Telekom otklanja kvarove na fiksnoj telefoniji, saniraju se oštećenja vodovodne mreže - voda je zadovoljavajućeg kvaliteta, puno posla imaju i električari.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 21 sati 27 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara