Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
09.03.2015, 15:26

Vanredna situacija u 14 mesnih zajednica

č: | fb:

U 14 od 26 mesnih zajednica Ljiške opštine danas je proglašena vanredna situacija zbog klizišta, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Opštinskoj upravi. Nova i stara klizišta pokrenula su se posle padavina, a ne isključuje se ni mogućnost da ih je aktivirao i noćašnji zemljotres, koji se osetio i u ovom delu Kolubarskog okruga, iako još niko nije prijavio pojedinačnu štetu.

Ugroženi su lokalni i nekategorisani putevi, a nekoliko domaćinstava je upozoreno da će možda morati da bude evakuisano. Njihovim domovima „prete“ okolna brda. Opštinski štab za vanredne situacije poslao je mehanizaciju na raščišćavanje pojedinih seoskih i zaselačkih puteva, a urgentna pomoć u saniranju štete, koja će tek biti procenjena, zatražena je i od Vlade Srbije.

Ljižani se sa klizištima bore od 2006. godine, kada je nadležni ministar u Vladi premijera Vojislava Koštunice bio Velimir Ilić. Obojica su tada biravila u Ljigu i okolini kako bi se upoznala sa razmerom šteta. Nikada, međutim, nije bilo dovoljno novca za njihovo ozbiljnije saniranje. Do sada su rađene samo neophodne intervencije uz iseljavanje nekoliko porodica iz najugroženijih sela.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 4 sati 26 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 9 sati 36 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar