Glišić i Rajevac (foto: Dragana Nedeljković)
Glišić i Rajevac (foto: Dragana Nedeljković)
19.03.2015, 16:49

FK Pambukovica u novom prostoru

č: | fb:

U zgradi Doma kulture u Pambukovici, danas je svečano otvoren renoviran prostor ovdašnjeg Fudbalskog kluba, koji će služiti kao sala za sastanke i bife. Radovi su finansirani iz bužeta Opštine Ub, dok je objekat opremila Valjevska pivara.

Podsećajući da je u sklopu Doma kulture, koji je kompletno rekonstruisan, nedavno otvorena adaptirana i moderna sportska hala, pre svega za potrebe učenika Osnovne škole “Sveti Sava”, ali i druge mlade Pambukovčane, predsednik opštine Ub Darko Glišić rekao je da je jedan od ciljeva sadašnjeg rukovodstva oživljavanje seoskih centara.  

- Do sada smo mnogo uložili da Pambukovica bude jedan od centara, kako bi ljudi ostajali na selu. A da bi ih zadržali, moramo stvarati uslove da imaju gde da se bave sportom, rekreiraju, zabavljaju i kvalitetnije provode slobodno vreme. Kada  imate prave prijatelje, a Valjevska pivara i njen menadžment jesu prijatelji svih nas, onda je neuporedivo lakše da realizujete neki zadatak koji ste postavili, tako da smo zahvaljujući njima ovaj objekat lepo opremili – rekao je Glišić na koktelu organizovanom povodom otvaranja prostorije Fudbalskog kluba Pambukovica.

Valjevska pivara je podržala ubsku opštinu u njenim naporima da obezbedi bolje uslove za život u Pambukovici, istakao je direktor te firme Aleksandar Rajevac.

- Kada sam video šta je sve urađeno i koliko je urađeno na zgradi Doma kulture, koji je od ruine pretvoren u jedan lep, funkcionalan i moderan objekat, ništa drugo nije nam ostalo nego da pomognemo koliko možemo, opremimo prostoriju Fudbalskog kluba i damo svoj skromni doprinos da on zaživi– izjavio je Rajevac.

Prostor će služiti kao sala za sastanke i bife

Prostor će služiti kao sala za sastanke i bife (Foto: Dragana Nedeljković)

Salu za sastanke i bife FK Pambukovica, Valjevska pivara je besplatno opremila sa deset stolova, 40 stolica i rashladnim uređajem. Rajevcu i Glišiću zahvalio se Željko Balinovac, koji je ukazao na značaj novog objekta za ovaj klub, koji se takmiči u Opštinskoj ligi.

-Objekat će, prvenstveno, služiti za potrebe fudbalera i članova kluba, ali je namenjen i svim meštanima Pambukovice. Ako sve bude išlo kako treba, FK će  jednim delom moći i da se finansira iz bifea, što je za nas veoma važno – kazao je Balinovac.

Pored sportske sale OŠ „Sveti Sava“ i prostorije FK Pambukovica, pod krovom adaptiranog Doma kulture nalaze se još buduća školska biblioteka, kancelarija Mesne zajednice i galerija sa tribinama, za koje će nameštaj i inventar obezbediti lokalna samouprava.  

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 sati 21 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...