U Komiriću, na putu Valjevo-Loznica  (foto: Suzana Gligorić)
U Komiriću, na putu Valjevo-Loznica (foto: Suzana Gligorić)
01.04.2015, 10:03

Kiša, vetar i - bujica

č: | fb:

Tek što je nivo vode na podgorskim vodocima osetno opao nakon burnog vikenda, u noći između utorka i srede usledile su nove nevolje. Padala je „monsunska” kiša, koju su pratili snažni udari vetra, a na više mesta izvaljeno je ili polomljeno krupno drveće, ponegde oštećeni krovovi, pokidani snopovi električne mreže...

Rano jutros dramatično nam se javila Snežana Ranković iz Belotića, odbornik u Skupštini opštine Osečina, koja nam je rekla da je saobraćaj preko mosta na Jadru u Komiriću ka Belotiću, koji je od ranije ozbiljno „načet”, sada je krajnje rizičan.

- Jadar se noćas izlio sve od ušća Pecke kod Osečine pa do Zavlake i dalje. Poplavljeno je na desetine hektara i ugroženo nekoliko kuća. Snažna bujica ispod oštećenog mosta nosi bandere, krupno drveće, veće količnine raznog materijala. Ugrožen je i državni put Valjevo-Loznica, a o nevoljama ovdašnjih ljudi čak ni u medijima nema ništa – zamolila je Snežana Ranković da objavimo ovaj apel ne bi li se neko od nadležnih najzad setio i ovog dela opštine i Srbije.

Opštinski inspektor Željko Andrić, koji je član Opštinskog štaba za vanredne prilike, obavestio nas je da su nadležne službe na terenu i preduzimaju sve što je potrebno i moguće kako bi se koliko god je moguće zaštitilo stanovništvo i materijalna dobra u umanjila šteta.

Aktuelno