U Komiriću, na putu Valjevo-Loznica  (foto: Suzana Gligorić)
U Komiriću, na putu Valjevo-Loznica (foto: Suzana Gligorić)
01.04.2015, 11:09

Na putevima otežano i – oprezno!

č: | fb:

Put Valjevo-Loznica je prohodan, ali je u ranim jutarnjim časovima voda stigla na deo kolovozne trake na odavno evidentiranoj slaboj tački u Komiriću. U blizini tog mesta je poplavljena jedna kuća. I u Plušcu, nedaleko od restorana „Kod Munje”, jedna traka neko vreme nije bila prohodna zbog klizišta.

Ekipa Preduzeća za puteve brzo je reagovala i preduzela sve potrebne mere da se saobraćajnica u tom delu očisti i omogući nesmetan protok vozila – obavestio nas je opštinski inspektor Željko Andrić, član Štaba za vanredne prilike opštine Osečina, uz napomenu vozačima da je na čitavoj opštinskoj teritoriji potreban maksimalan oprez.

Po njegovim rečima, posle neprespavane noći i jutarnjih nevolja, svi vodotoci su u primetnoj stangaciji i život se polako normalizuje. Međutim, on upozorava da je na više mesta duž regionalnog puta Osečina – Ljubovija došlo do pojave odrona i obrušavanja većih količina zemljišta na put. Preduzeće za puteve i tu nastoji da nanose zemlje i kamenja očisti u što kraćem roku. Inače, reka Pecka  je i noćas nastavila da „otkida” njive, a njena proširena meandrirana nova korita dodatno su se približila stambenim i ekonomskim objektima, kao što je to slučaj u Bastavu kod seoske kafane i obližnjih kuća.

Pecka u Bastavu

Pecka u Bastavu (Foto: Dragan Savić)

Aktuelno