Ana Ivković, direktorka Biblioteke i Mirjana Bobić Mojsilović (foto: Dragan Savić)
Ana Ivković, direktorka Biblioteke i Mirjana Bobić Mojsilović (foto: Dragan Savić)
22.04.2015, 09:41

Književni susret sa svestranom umetnicom

č: | fb:

Pričom o svom već bogatom književnom stvaralaštvu, likovnim radovima, iskustvu koje je stekla kao novinar, ali pre svega o ljubavi, sreći i značaju knjige i čitanja, čemu je posvetila najveći deo svog izlaganja zanimljivom književnom susretu, svestrana Mirjana Bobić Mojsilović se u najlepšem svetlu predstavila čitalačkoj publici u Osečini.

Sala Narodne biblioteke bila je ispunjena do poslednjeg mesta ovdašnjim ljubiteljima pisane reči koji s u velikom broju došli da prisustvuju ovom događaju i iskoriste priliku da u svom mestu bolje upoznaju ovu uspešnu spisateljicu, novinarku i slikarku, kao i njeno stvaralaštvo.

Mirjana Bobić Mojsilović rođena je u Beogradu. Završila je Fakultet političkih nauka, odsek novinarstvo. Do sada je objavila „povorku”  tekstova i priloga u našim vodećim medijima. Trenutno je kolumnista „Večernjih novosti”, a pripremila je više prilično gledanih televizijskih emisija.

Objavila je deset romana, dve knjige drama, jednu zbirku kratkih priča, dve zbirke kolumni. Njene knjige važe za „vanvremenske” jer nemaju rok trajanja i odnose se na stvari koje se tiču svake normalne osobe na svetu. Čak 11 naslova koje je potpisala prevedeno je na druge jezike.

Više puta je nagrađivana nagradom „Zlatni bestseler” za svoje romane. Bavi i slikarstvom, a na koricama svih knjiga (srpska izdanja) nalaze se njena dela. Do sada je imala četiri samostalne izložbe slika u Beogradu. Njene drame žive u pozorištima, „na daskama koje život znače”...

Aktuelno