Osečina, bedem na Jadru (foto: Dragan Savić)
Osečina, bedem na Jadru (foto: Dragan Savić)
07.06.2014, 13:00

Krediti za poljoprivrednike

č: | fb:

Opštinsko veće u Osečini donelo je odluku da poljoprivrednicima pomogne obezbeđivanjem krtatkoročnih krtedita kod poslovnih banaka, objavljeno je na veb sajtu te opštine. Na taj način želi se pomoći povrtarima, voćarima, stočarima, pčelarima, kao i onim zemljoradnicima koji bi da zanove mehanizaciju ili nabave sistem za navodnjavanje „kap po kap“.

Krediti se daju na 12 meseci, kamate su od 15 do 20,1 odsto na godišnjem nivou zavisno od toga koji se njihov deo subvencioniše – 15 odsto je za iznos od 99 odsto, a 20,1 odsto za iznos od 80 odsto kamate.

Za nabavku mehanizacije kredit je do milion dinara, a za ostale namene do 500.000 dinara. Uslov je da je poljoprivredno gazdinstvo registrovano u 2014. godini, odnosno da podnosilac zahteva nema dugova lokalnoj samoupravi. Rok za podnošenje zahteva u Opštinskoj upravi je do 20. juna.

Aktuelno

Film Sunce mamino  (foto: )
Kultura Pre 8 sati 18 minuta

"Sunce mamino" ovog vikenda u valjevskom bioskopu

Igrani film "Sunce mamino", u režiji Koste Đorđevića, na repertoaru valjevskog bioskopa "85" ovog i narednog vikenda od 20 časova. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 17 minuta

Osumnjičeni za krađe

Policija je uhapsila muškarce iz Šapca i Rume jer su, kako se sumnja, tokom januara i februara, više puta provalili u krug kamenoloma u mestu Kozličić. Vrednost ukradene robe procenjuje se na 2,8...