Osečina, bedem na Jadru (foto: Dragan Savić)
Osečina, bedem na Jadru (foto: Dragan Savić)
07.06.2014, 13:00

Krediti za poljoprivrednike

č: | fb:

Opštinsko veće u Osečini donelo je odluku da poljoprivrednicima pomogne obezbeđivanjem krtatkoročnih krtedita kod poslovnih banaka, objavljeno je na veb sajtu te opštine. Na taj način želi se pomoći povrtarima, voćarima, stočarima, pčelarima, kao i onim zemljoradnicima koji bi da zanove mehanizaciju ili nabave sistem za navodnjavanje „kap po kap“.

Krediti se daju na 12 meseci, kamate su od 15 do 20,1 odsto na godišnjem nivou zavisno od toga koji se njihov deo subvencioniše – 15 odsto je za iznos od 99 odsto, a 20,1 odsto za iznos od 80 odsto kamate.

Za nabavku mehanizacije kredit je do milion dinara, a za ostale namene do 500.000 dinara. Uslov je da je poljoprivredno gazdinstvo registrovano u 2014. godini, odnosno da podnosilac zahteva nema dugova lokalnoj samoupravi. Rok za podnošenje zahteva u Opštinskoj upravi je do 20. juna.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 47 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 24 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara