Plakat
Plakat
25.04.2015, 08:01

Uspomene na pilota Milenka Pavlovića

č: | fb:

U subotu u 18.00 časova Akademijom u čast pukovnika Milenka Pavlovića u sali Narodne biblioteke Osečina započeće nova podsećanja na hrabrog pilota, koji je poginuo 1999. godine nad Valjevom za vreme vazdušnih napada NATO avijacije. U programu, čiji je organizator u ime lokalne samouprave Turistička organizacija „Podgorina”, učestvovaće: Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i kulturno-umetnička društva „Kosovski božur” iz Kosovske Mitrovice i „Krušik-Plastika” iz Osečine.

Sutradan, u Gornjem Crniljevu, Pavlovićevom rodnom mestu, održaće se parastos pilotu i svim ratnicima iz ovog sela koji su dali svoje živote u ratovima za oslobođenje Srbije (9.30). Posle toga, uslediće polaganje venaca i obraćanje zvaničnika (10.00), a od 10.30 je tradicionalni kulturni i sportski program, takođe posvećen uspomenama na Milenka Pavlovića.

Medicinski i veterinarski timovi 204. Vazduhoplovne brigade čitavog dana sprovodiće svoje akcije pružanja pomoći seoskom stanovništvu i njihovim domaćinstvima.Ovogodišnji memorijalni skup u Gornjem Crniljevu održava se nešto ranije nego obično, s obzirom da sada po kalendaru jedna druga lokalna svetkovina pada u nedelju pred 4. maj, kada je Milenko Pavlović poginuo, a to je opštinska slava posvećena zaštitniku  Svetom vladiki Nikolaju (Velimiroviću) Žičkom (3. maj).

Aktuelno