Registracija Prijava preko FB
Most ljubavi (foto: Dragana Nedelkjković)
Most ljubavi (foto: Dragana Nedelkjković)
30.04.2015, 15:56

Otvoren Most ljubavi

č: | fb:

Na reci Ub svečano je otvoren novoizgrađeni pešački most, nazvan Most ljubavi, koji spaja Sportsko-rekreativni centar „Školarac“ sa novim administrativnim centrom grada, gde se nalaze zgrade buduće Opštinske uprave i Stanice policije. Prvi pešački most preko korita Ubače na deonici kroz gradsku zonu, osim osnovne svrhe, ima i romantičnu ulogu, pošto na njemu zaljubljeni mogu simbolično da „zaključaju“ svoju ljubav. Na ogradu novog Ljubavnog mosta, prvi katanac ljubavi sa svojim imenima okačili su i zaključali Ognjen i Maja Janković, mladi bračni par sa Uba.

Ognjen i Maja Janković

Ognjen i Maja Janković (Foto: Dragana Nedelkjković)

Raspon mosta je 36 metara, dok se širina kreće od tri do pet metara. Napravljen je od čelika i hrastovine, a njegovu izgradnju je sa 5,5 miliona dinara finansirala lokalna samouprava. Pored toga što će građanima skratiti put u obavljanju svakodnevnih poslova, novi pešački most je ukras grada, istako je predsednik opštine Ub Darko Glišić na otvaranju ovog objekta.

"Nadam se da će most biti na ponos svim Ubljanima. U narednom periodu planiramo da ga osvetlimo, a šetalište duž obale reke Ub dodatno ozelenimo, opremimo klupama, kantama za otpatke i još nekim sadržajima, koji će upotpuniti i ulepšati gradski kej", rekao je Glišić, uz pohvale izvođaču radova, Preduzeću „Kolubaru – Građevinar“ iz Lazarevca na korektnosti i efikasnosti.

Marijana Marković i Darko Glišić

Marijana Marković i Darko Glišić (Foto: Dragana Nedeljković)

U most je ugrađeno 15 tona čelika, 19 tona betona i dvadeset metara kubnih hrastovine. Radovi su trajali 120 radnih dana. Objekat ima  četiri prilaza za invalide i pod video nadzorom je. Pored mosta, izgrađena je i pešačka staza prema Sportsko-rekreativnom centru „Školarac“. 

Most je kvalitetno urađen i bezbedan, istakla je direktorka „Kolubare – Građevinar“ Marijana Marković.

„Izgradnja mosta počela je pre martovskih poplava i zdržao je velike bujice. Nadam se da će dugo služiti građanima koji vole da uživaju u prirodi, kao i zaljublenim parovima i prolaznicima koji će na njemu zaključavati svoju ljubav“, kazala je Marković, te izrazila želju za nastavak saradnje sa Opštinom Ub.

Prvi katanci ljubavi

Prvi katanci ljubavi (Foto: Dragana Nedelkjković)

Korito reke Ub regulisano je u dužini od dva kilometra kroz gradsku zonu i ima uređenu obalu, sa šetalištem i biciklističkom stazom. Sa jedne strane Mosta ljubavi nalazi se Sportsko-rekreativni centar „Školarac“ sa mini-pič terenima, fudbalskim, rukometnim, odbojkaškim i košarkaškim igralištem, teniskim terenima, atletskom stazom i igralištem za decu, a sa druge novi administrativni centar Uba, sa budućom opštinskom upravom i Stanicom policije.

U nove prostorije ubski policajci mogli bi da se usele u junu, a do kraja leta trebalo bi da bude funkcionalna i zgrada Uprave, najavio je predsednik opštine Darko Glišić. U njihovoj neposrednoj blizini, krajem maja će početi i radovi na projektu Parka prijateljstva, čiju izgradnju će finansirati poslovni partneri i prijatelji iz Kine. 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 8 sati 18 minuta

U Valjevu novozaraženih 33

Od posledica koronavirusa u Ubu je preminula još jedna osoba. U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 84, od toga u Valjevu 33, hospitalizovano je 88 kovid pacijenata. Testirano je 303 na teritoriji...

Podela besplatnih sadnica (foto: Đorđe Đoković)
U okviru akcije "Posadi svoj hlad" Pre 13 sati 35 minuta

Građanima Valjeva poklonjene sadnice belog jasena

U okviru akcije "Posadi svoj hlad", građanima Valjeva poklonjeno je 100 dvogodišnjih sadnica belog jasena. Organizator akcije je nevladina organizacija "Zeleni razvojni centar" iz Sremske...  · 3 komentara

Lazar Gojković i Jelena Blagojević (foto: Đorđe Đoković)
Predstavnici Ministarstva poljoprivrede u poseti Valjevu Pre 17 sati 6 minuta

Poziv poljoprivrednicima da konkurišu za kredit Svetske banke

Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Blagojević, posetila je Valjevo i razgovarala sa predstavnicima grada. Obišla je Udruženje odgajivača "Ovca i vuna" i...