Danilo Čičarević i Darko Glišić (foto: Dragana Nedeljković)
Danilo Čičarević i Darko Glišić (foto: Dragana Nedeljković)
18.05.2015, 17:53

Otvorena Kancelarija za brze odgovore

č: | fb:

U prizemlju zgrade Opštinske uprave, danas je svečano otvorena Kancelarija za brze odgovore opštine Ub, koja će omogućiti lakšu komunikaciju između građana i lokalne samouprave i brže rešavanje njihovih problema. Sistem funkcioniše tako što građani koji imaju neko pitanje ili nedoumicu, podnose zahtev elektronskim putem, pismeno, telefonski ili lično. Po prijemu, Kancelarija će zahtev prosleđivati nadležnim ustanovama i preduzećema, a podnosiocu zahteva odgovor će stići najkasnije u roku od tri dana.

„Kancelarija za brze odgovore pruža mogućnost građanima da na jednom mestu i u najkraćem mogućem roku od javnih službi dobiju inforamacije koje ih interesuju, a na koje su do sada čekali mnogo duže. Na ovaj način, lokalna samouprava iskazuje maksimalan trud da građanima olakša život i izađe u susret njihovim potrebama, pitanjima i predlozima,” rekao je predsednik Opštine Ub Darko Glišić na otvaranju Kancelarije, zahvalivši se Institutu za javnu politiku iz Beograda na pruženoj pomoći prilikom realizacije otvaranja Kancelarije za brze odgovore.

Uz sve pohvale zaposlenima u Opštinskoj upravi i kompletnom rukovodstvu  na tome  što su u teškim vremenima pronašli volju i energiju da otvore Kancelariju za brze odgovore i poboljšaju komunikaciju sa građanima, Danilo Čičarević iz Instituta za javnu politiku je naglasio da je to veliki poduhvat Opštine Ub.

U Kancelariji za brze odgovore angažovana su četiri radnika Opštinske uprave, koja će građanima biti na usluzi svakog utorka i petka od 10 do 13 časova.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 14 sati 31 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 32 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...