Motoristi iz Crne Gore u Osečini (foto: Miloš Marković)
Motoristi iz Crne Gore u Osečini (foto: Miloš Marković)
20.05.2015, 13:13

Predah kod prijatelja na putu obilaska svetinja

č: | fb:

Grupa od petnaestak motorista iz Crne Gore, iz kluba „Noćni vukovi”, posle prespavane noći u Leliću i posete manastiru u Ćelijama, juče je na svojim moćnim mašinama stigla u Osečinu, odakle je posle kraćeg predaha nastavila svoj ovogodišnji adrenalinski put obilaska najvećih pravoslavnih svetinja sve do Hilandara.

- Ovde smo da pozdravimo naše prijatelje i braću iz Osečine, koje smo lane upoznali na Svetoj Gori i da im se još jedanput zahvalimo za uslugu koju su nam tada učinili – kaže Željko Vukčević, predsednik kluba koji okuplja crnogorske ljubitelje motora i deluje u okviru poznate istoimene organizacije iz Rusije, čiji je član i Vladimir Putin, predsednik ove zemlje.

Pre polaska iz Osečine, prvo ka manastiru Prohor Pčinjski, a onda i do Hilandara, Vukčević je za „Kolubarske.rs” još rekao:

 - Motor je simbol slobode modernog doba. Skraćujući pomoću njega razdaljine želimo da doprinesemo očuvanju tradicionalnih vrednosti naših naroda, da negujemo našu pravoslavnu veru i da posećujući naše svetinje i prijatelje budemo primer mlađim generacijama.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...