Dragan Stevanović i Darko Glišić.  (foto: Dragana Nedeljković)
Dragan Stevanović i Darko Glišić. (foto: Dragana Nedeljković)
24.05.2015, 10:00

Novi izgled

č: | fb:

Posle petomesečnih radova, svečano je puštena u saobraćaj deonica u ulici Vuka Karadžića, u čiju rekonstrukciju su Opština Ub i Ministarstvo privrede uložili 20,5 miliona dinara. Presecanjem vrpce, obnovljenu deonicu u dužini od 320 metara otvorili su državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i predsednik ubske opštine Darko Glišić.

- Kao predsedniku opštine, veliko mi je zadovoljstvo što smo zajedno sa državom realizovali jedan lep i veoma bitan projekat za Ub. Ulica Vuka Karadžića je vrlo frekventna ulica, prolazi pored Osnovne škole „Milan Munjas“, koju pohađa više od hiljadu đaka. Ona je sada potpuno novog izgleda, neuporedivo lepša, bezbednija i, zaista, na ponos svim građanima ubske opštine – rekao je Glišić na otvaranju.

Temeljnu rekonstrukciju jedne od centralnih ubskih ulica ministarstvo privrede je finansiralo sa devet miliona dinara kroz program „Gradimo zajedno”, dok je opština izdvojila 11,5 miliona dinara. Radove je izvelo ubsko preduzeće „Leon”.

- Ub je jedna od retkih opština, možda i jedina u programu „Gradimo zajedno“, gde je učešće lokalne samouprave bilo veće od učešće koje je dalo ministarstvo. Meni je zadovoljstvo što su Ubljani dobili ovu lepu ulicu koja će, svakako, biti funkcionalna i svi građani će imati koristi od toga. Naše je da nađemo šansu i prostor za dalju i buduću saradnju, jer je sa vama, sa Uba, zadovoljstvo saradjivati, izjavio je Stevanović. 

Rekonstruisana ulica

Rekonstruisana ulica (Foto: Dragana Nedeljković)

Uređenje dela ulice Vuka Karadžića, od raskrskrsnice kod reke Ub do raskrsnice kod Gimnazije, obuhvatilo je kompletno rušenje postojeće kolovozne konstrukcije i izgradnju nove, uz proširenje saobraćajnice za tri metra, čime je dobijena još jedna traka, namenjana za parkiranje. Uz to, izvršena je i rekonstrukcija kompletne podzemne infrastrukture: elektro mreže, javne rasvete, telefonskih i kablovskih instalacija, kišne kanalizacije, kao i zamena azbestno-cementnog vodovoda savremenim instalacijama. U ovom delu ulice postavljena je i odgovarajuća signalizacija i oprema, trotoar je celom širinom popločan behaton pločama, a na njegovoj levoj strani formiran je drvored od mačje leske. Obnovljena deonica ulice Vuka Karadžić sada je moderna saobraćajnica, širine osam metara, funkcionalno i estetski uređena.

Prema rečima predsednika opštine Ub Darka Glišića, jedan od prioriteta lokalnog rukovodstva je uređenje drugog dela ove ulice, od raskrsnice kod Gimnazije do raskrsnice kod hrama „Hrista Spasitelja“.

 „Naš cilj je da ulicu Vuka Karadžića rekonstruišemo u celoj dužini i da centralni deo Uba u dogledno vreme poprimi moderan izgled i dobije novo ruho. Mi smo 2103. godine završili uređenje glavne ulice - Kralja Petra Prvog Oslobodioca, sada prvu fazu Vuka Karađića, a potpuno će biti obnovljene i sve ulice koje ih spajaju“, najavio je Darko Glišić.

Glišić i delegacija kineskog grada Huanian

Glišić i delegacija kineskog grada Huanian (Foto: Dragana Nedeljković)

Svečanom otvaranju dela ulice Vuka Kardžića prisustvovali su odbornici Skupštine opštine, članovi Veća, građani, učenici osnovne škole, kao i predstavnici delegacija kineskog grada Huanian, koja je bila u poseti opštini Ub. 

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 2 sati 44 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...