Internet u srednjoj školi „Mionica” (foto: www.telenor.rs)
Internet u srednjoj školi „Mionica” (foto: www.telenor.rs)
26.05.2015, 10:46

Telenor internet u srednjoj školi „Mionica”

č: | fb:

Srednja škola „Mionica“ pokrivena je Telenor internetom, a učenicima je obezbeđeno brže i lakše surfovanje, zahvaljujući opremi koju im je obezbedila Telenor fondacija u okviru projekta „Internet za sve“. Menadžeri u Telenoru, zajedno sa generalnim direktorom Uveom Fredhajmom, instalirali su deset računara, tri projektora i Wi-Fi rutere.

Internet u srednjoj školi „Mionica”

Internet u srednjoj školi „Mionica” (Foto: www.telenor.rs)

„Srećni smo što smo zahvaljujući Telenor fondaciji internet u školi učinili dostupnijim i bržim u svakom trenutku. Tokom interaktivne radionice učenicima smo pokazali da pomoću interneta mogu sutra da razviju prve poslove i otvore svoje firme. Verujemo da će učenici znanje koje su danas stekli preneti i svojim drugarima“, kaže direktorka srednje škole „Mionica“ Katarina Čarapić.

Srednja škola „Mionica” postoji od 2009. godine i ima ukupno sedam odeljenja. Nastavu pohađa 178 učenika koji se obrazuju za tri različita profila: ekonomski tehničar, konobar i kuvar.

Generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm smatra da bi internet trebalo da bude dostupan svima. „Kao deo zajednice u kojoj poslujemo, želimo da svojim aktivnostima pomognemo ljudima da osete sve prednosti povezanosti  i da ih podstaknemo da internet koriste odgovorno. Nadamo se da će nova oprema doprineti informatičkom opismenjavanju mladih, što je jedan od strateških ciljeva Telenora“, kaže Uve Fredhajm.

U proteklih osam godina Telenor fondacija realizovala je više od 250 projekata i time, zajedno s partnerima, doprinela razvoju društva i lokalne zajednice. 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 8 sati 30 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 15 sati 46 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara