Predstavnici opštine i grupe ponuđača (foto: Dragana Nedeljković)
Predstavnici opštine i grupe ponuđača (foto: Dragana Nedeljković)
16.06.2015, 13:29

Projekat toplifikacije Uba

č: | fb:

Direktorka Javnog preduzeća „Energo Ub“ Ljiljana Ristović i predstavnik grupe ponuđača Nikola Vukšić, direktor firme „Tehnobiro inženjering“ iz Beograda, potpisali su ugovor o projektovanju sistema daljinskog grejanja sa centralnom kotlarnicom za Ub i novo naselje „Murgaš“, gde je planirano raseljavanje domaćinstava sa područja budućeg kopa „Radljevo“. Vrednost ugovora je 9,4 miliona dinara, a troškove izrade investiciono-tehničke dokumentacije finansira Rudarski basen „Kolubara“.

Potpisivanju ugovora i konferenciji za novinare, koja je održana tim povodom, prisustvovali su i Darko Glišić, predsednik opštine Ub i Dragan Jelić, predsednik SO, koji su bili saglasni u tome da je projektovanje toplifikacione mreže prvi korak ka trajnom rešavanju problema grejanja domaćinstava i javnih ustanova.

- U danima pred nama očekujemo da se u skladu sa ugovorom i rokovima završi izrada projektne dokumentacije, a na nama koji činimo političku volju opštine je da dogovaramo i pripremamo logostiku za naredni korak. Sasvim sam siguran da ćemo to uraditi, jer opština Ub ima ono što nema veći deo drugih opština, a to je puna politička stabilnost i saglasnost oko svih ključnih političkih pitanja i rešavanje svega onoga što smo građanima obećali. Čestitam predsedniku Skupštine opštine kao jednom od zagovornika ove ideje i inicijatora da se ona pokrene i mislim da ćemo zajedničkim snagama i u vremenu koje dolazi učiniti da ona ne bude zaustavljena na prvom koraku, već da dođe do svoje finalne realizacije, rekao je Glišić zahvalivši se RB „Kolubari“ i direktoru Miloradu Grčiću na obezbeđenim sredstvima za projektovanje.

Darko Glišić i Dragan Jelić

Darko Glišić i Dragan Jelić (Foto: Dragana Nedeljković)

Izrada glavnog projekta toplifikacije omogućena je zahvaljujući otvaranju kopa „Radljevo“, rekao je Dragan Jelić, predsednik Skupštine opštine Ub, podsetivši da je lokalno rukovodstvo ove godine uspelo da potpiše dva sporazuma sa „Kolubarom“.

- Prvi ugovor odnosi se na izgradnju nekoliko ulica na Ubu, a drugi na izradu projekta toplifikacije, za koji smatramo da ćemo završiti do kraja godine i moći da potražujemo sredstva već od sledeće godine. To su veliki infrastruktirni projekti, koje će opština Ub dobiti na osnovu raseljavanja domaćinstava, koje se već sprovodi u Kaleniću i dalje će teći na planskom području budućeg kopa u Radljevu. Izgradnja toplifikacione mreže je jedan od najvećih projekata, procenjena vrednost je oko 30 miliona evra, što nije malo para i radiće se duži niz godina, ali bitno je da krenemo u realizaciju i investiranje – kazao je Jelić, izrazivši nadu da će kop „Radljevo“, pored značajnih investicija, uskoro doneti i nova radna mesta.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 42 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 15 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara