Sednica SO Osečina (foto: Dragan Savić)
Sednica SO Osečina (foto: Dragan Savić)
18.06.2015, 07:11

U „kamernoj” atmosferi

č: | fb:

Da li zbog prisustva nekoliko kamera (tri), druge medijske tehnike i novinarskih ekipa i pojedinaca ili iz nekih drugih razloga, tek sednica Skupštine opštine Osečina, koju je zakazala i njom predsedavala Zlatija Miličić, predsednica lokalnog parlamenta, protekla je ne samo u studijskom ambijentu već i u gotovo pozorišnoj atmosferi. Naravno, nisu vlast i opozicija ni ovog puta imali baš iste stavove po svim pitanjima, ali su norme iz Poslovnika u najvećoj meri ispoštavane, a sve odluke donete velikom većinom prisutnih odbornika, poneke i gotovo jednoglasno.

Skupština je prvo usvojila predloženu promenu Statuta opštine. Zatim su donete dve odluke, koje ovu zajednicu približavaju evropskim standardima. Prva, o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, a druga, o ravnopravnosti polova u opštini Osečina.

U prvom delu sednice najviše pažnje posvećeno je završnom računu opštinskog budžeta za 2014. godinu sa izveštajem o nedavno izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta opštine za prošlu godinu. Nakon usvajanja, doneto još nekoliko važnih dokumenata: jedan se odnosi na naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine, drugi na usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih ili interno raseljenih lica za period 2015-2019. godine, a rešenjima je izvršena zamena člana opštinskog Saveta za bezbednost, zatim imenovan direktor Doma zdravlja „Osečina” i data saglasnost na Program rada Crvenog krsta Osečina.

Zaključcima su prihvaćeni izveštaji o radu za 2014. godinu: Opštinske uprave, Sportskog centra Osečina i Zajedničkog javnog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 sati 41 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...