(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
23.06.2015, 12:44

Nakon Zlatnog dana koncert Ace Lukasa

č: | fb:

Između Zlatnog dana, jednodnevne šarene manifestacije koja je i ove godine okupila na stotine učesnika i na hiljade posetlaca i Ubskih letnjih večeri, koncert Ace Lukasa večeras od 21 čas na Gradskom trgu na Ubu. Predsednik opštine Ub Darko Glišić kaže da Aca Lukas večerašnji koncert poklanja Ubljanima, tako da je „spojeno lepo i korisno”.

„Trudimo se da celo leto bude popunjeno sadržajima, a ne samo da Ub živi tih nekoliko dana koliko traju Ubske letnje večeri. Početak i najava brojnih dešavanja ovog leta je upravo Zlatni dan, koji je namenjen pre svega našim najmlađim sugrađanima”, kaže Glišić.

Darko Glišić i Darija Ranković na Zlatnom danu

Darko Glišić i Darija Ranković na Zlatnom danu (Foto: Đorđe Đoković)

Svi oni, koji su prvi put u nedelju bili na Ubu u vreme Zlatnog dana bili su iznenađeni raznovrsnošću programa, kroz koji su se mnogi iskazali, a oni drugi uživali. Brojna publika, i to ne samo iz Uba, imala je priliku da uživa u karnevalskoj atmosferi, umeću plesača, muzičara, žonglera, talentu slikara, lepoti klasičnog i starogradskog zvuka, ali i trube. Gradski rtrg i Glavna ulica bili su popunjeni izvođačima i postiocima, jer se program odvijao istovremeno na više lokacija po sistemu za svakoga po nešto.

Glišić objašnjava da je ideja za organizaciju Zlatnog dana rođena pre tri godine kada se razmišljalo o tome kako obogatiti kulturnu ponudu Uba, pre svega načiniti radost deci. „Odlučili smo da svaki 21.jun, kada prelazimo iz proleća u leto obeležimo jednom šarenom, karnevalskom manifestacijom. Pri tom je 21. jun i svetski Dan muzike, tako da smo spojili muziku, pokret i razne performanse uličnih umetnika", kaže Glišić.

Organizacija Zlatnog dana, manifestacije na kojoj učestvuje preko stotinu izvođača, košta 300.000 dinara. „Trudimo se da napravimo bogat progrm sa što manje para”, kaže Glišić i otkriva da im to polazi za rukom zahvaljujući pre svega prijateljima koji najčešće nastupaju besplatno.

„Naši prijatelji iz bratskog grada Huainan poklonili su nam tradicionalni kineski ples, koji su do sada izveli u preko 40 zemalja, a poslednji put su nastupali u Las Vegasu. Eto iz Vegasa na Ub”, kaže Dargo Glišić.

(Foto: Đorđe Đoković)

Glavne zvezde muzičkog programa bili su glumac Sergej Trifunović, Đura i Mornari i Neverne bebe. Pored gostiju, svoju priliku da pokažu umenje i znanje dobijaju na Zlatnom danu i lokalni umetnici. „Svoj monenat obavezno dobijaju ubski umetnici, jer je ovo, na neki način, i podsticaj za lokalne, pre svega mlade i talentovane, muzičare, igrače, slikare”, kaže Darko Glišić. 

Zahvalnica za organizaciju utakmice u futsalu

Da ubski Zlatni dan nije samo zabava, kultura, umetnost, nego i sport pokazali su predstavnici FSS. U ubskom Domu kulture Radenko Bošković, komesar za takmičenje i Rajko Katanić, komesar za sudjenje Prve futsal lige uručili su zahvalnicu predsedniku opštine Ub Darku Glišiću za uspešnu organizaciju medjunarodne utakmice u futsalu između Srbije i Italije i finala kupa Srbije između Ekonomca iz Kragujevca i Bečeja. "Ukazali ste nam veliku čast i ja se nadam da ćemo u narednom periodu imati još prilika da pokažemo da smo dobri domaćini u organiziji sličnih manifestacija", rekao je Glišić.

Fudbalski savez Srbije se zahvalio i Ustanovi za kulturu i sport na tehničkoj organizaciji ova dva za Ub veoma značajna dogadjaja.

Predstavnici FSS uručili zahvalnicu

Predstavnici FSS uručili zahvalnicu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 58 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara