Najbolji tamnavski učenici i pedagozi (foto: Dragana Nedeljković)
Najbolji tamnavski učenici i pedagozi (foto: Dragana Nedeljković)
01.07.2015, 16:07

Nagrađeni najbolji ubski đaci i pedagozi

č: | fb:

Opština Ub je i ove godine dodelila vredne novčane nagrade najboljim tamnavskim školarcima i njihovim pedagozima. Za postignute uspehe tokom protekle školske godine i rezultate ostvarene na takmičenjima najvišeg ranga, nagrađena su 103 osnovca i srednjoškolca i 27 nastavnika i profesora, za šta je iz budžeta izdvojeno 1,3 miliona dinara.

Najveći iznos - 20.000 dinara, dobilo je desetoro „Vukovaca“ iz Gimnazije „Branislav Petronijević“ i Tehničke škole „Ub“, kao i dvoje učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar Stojanović“ za postignute izvanredne rezultate na mnogim međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Za osvojeno prvo mesto na republičkom ili internacionalnom nadmetanju novčani iznos bio je 15.000 dinara, za drugo 12.000, a za treće 10.000 dinara i u ove tri kategorije ukupno je nagrađeno desetoro đaka.

Po 10.000 dinara dobila su i 42 „Vukovca“ iz osnovnih škola „Milan Munjas“ sa Uba, radljevske „Dušan Danilović“, banjanske „Rajko Mihailović“ i pambukovačke „Sveti Sava“, dok je zbog učešća na bar jednom republičkom ili međunarodnom takmičenju ili smotri, sa 5.000 dinara nagrađeno 39-oro osnovaca i srednjoškolaca.  

Nastavnicima i profesorima koji su sa učenicima osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom ili međunarodnom takmičenju, a takvih je sedmoro, pripalo je po 8.000 dinara, a po 4.000 dinara onima čiji su učenici učestvovali na bar jednom takmičenju najvišeg ranga u zemlji i inostranstvu.

Nagrade najboljim učenicima i najuspešnijim pedagozima uručio je predsednik opštine Ub Darko Glišić na tradicionalnom prijemu u Domu kulture. Glišić je najboljima čestitao na postignutim uspesima, svesrdnom zalaganju, trudu i znanju.

„Kao što je to radila u prethodnim, i u godinama koje dolaze Opština Ub će se truditi da, onoliko koliko može, odvoji novca za nagrade najboljima, jer želimo da pokažemo da svaki rad trud, znanje i uspeh moraju da imaju satisfakciju. Vi ste najbolje i najlepše što opština ima, a na nam je da i u budućnosti negujemo i ulažemo u ono što ste uspostavili kao standard, a to su znanje i uspeh“, poručio je predsednik Uba.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 25 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara