Neverne bebe (foto: Đorđe Đoković)
Neverne bebe (foto: Đorđe Đoković)
17.07.2015, 12:36

„Neverne bebe” otvaraju letnji festival

č: | fb:

Koncertom rok grupe Neverne bebe, večeras počinju 17. po redu Ubske večeri, tradicionalni letnji festival koji se održava pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i u organizaciji Ustanove za kulturu i sport. U nastavku ovogodišnje manifestacije, 20. jula na repertoaru je poetsko-muzičko-scenski projekat „U potrazi za dušom” za grupu muzičara, balerinu, naratora i glumca, čiji je autor Vladimir Đenader, kompozitor, pijanista i direktor ubske Muzičke škole „Petar Stojanović”, dok će sutradan glumci Pozorišta „Raša Plaović” treći put pred domaćom publikom izvesti Kovačevićevu „Urnebesnu tragediju”, u režiji Aleksandra Tadića.

Na Letnjoj sceni „Aleksandar Popović” ispred Doma kulture, operski pevač Miloš Radović u sredu, 22. jula, pevaće šansone, starogradske pesme, evergrin muziku, kao i najpoznatije napolitanske kancone, a vaspitači Predškolske ustanove „Ub” u četvrtak će izvesti dečju predstavu „Svet bajki” po tekstu Tode Nikoletića. I za naredna dva programa zadužene su domaće snage: koncert Baletskog studija „Atena” je 24. jula, dok sutradan nastupaju članovi KUD „Tamnava”.

Nakon dana pauze,  na sceni pod vedrim nebom predstaviće se lazarevački plesni studio RMP, 28. jula zakazano je Veče magije za decu sa klovnovima, žonglerima, mađioničarima i artistima, dok će 29. jula „Ubski grafiti” Milana Milovanovića oživeti sećanje na Ubljane koji su ostavili neizbrisiv trag u svom gradu. Ovogodišnje izdanje ubskog letnjeg festivala završava se 31. jula, „Little Beer Fest“-om, u okviru koga će nastupiti popularni vrbasko-beogradski bend „Ničim izazvan”. Svi programi su besplatni i počinju u 21 čas.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 32 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 5 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara