Škola u Lončaniku  (foto: Milovan Milovanović)
Škola u Lončaniku (foto: Milovan Milovanović)
01.08.2015, 08:50

Rekonstrukcija škole u Lončaniku

č: | fb:

U Izdvojenom odeljenju OŠ „Milan Munjas” u Lončaniku u toku su opsežni radovi na školskom objektu, koji će biti završeni do polovine avgusta. Radovi obuhvataju zamenu krova, limarije i elektroinstalacija, obnavljanje fasade i uređenje svih školskih prostorija i za ove poslove je iz opštinskog budžeta izdvojeno 1,2 miliona dinara.

Obilazeći radove predsednik Opštine Ub Darko Glišić podsetio je da je zgrada lončaničke škole sagrađena pre više od šest decenija i da u nju godinama nije ulagano. Krov je prokišnjavao, fasada oronula, a učionice su bile neuslovne, zbog čega je rekonstrukcija neophodna.

"Od septembra, učenici i predškolci iz Lončanika imaće mnogo bolje uslove za učenje. Nakon završetka adaptacije zgrade i svih prostorija, obezbedićemo i sredstva za nabavku nedostajuće opreme, kako bi deca imala pun komfor i kvalitetniju nastavu", izjavio je Glišić.

Glišic sa meštanima Lončanika

Glišic sa meštanima Lončanika (Foto: Milovan Milovanović)

Škola u Lončaniku je četvororazredna i pohađaju je 23 đaka. Po rečima učiteljice Ljubine Ilić, osim što je hram znanja, ona je i omiljeno mesto okupljanja ne samo učenika, već i seoske omladine.

"Moji đaci i ja smo izuzetno srećni što ćemo imati novi dom, jer oni svoje detinjstvo provode u školi, oko škole ili u školskom dvorištu. Uz to, i kad izađu iz školskih klupa, ovde se okupljaju sve do svojih dvadesetak godina, tako da im mnogo znači to što se škola renovira. Ja sam ovde učiteljica 18 godina i sem sanitarnog čora, koji je urađen pre šest, sedam godina, nikakvih ulaganja u zgradu nije bilo do sada. Međutim, bez obzira na uslove, deca postižu dobre rezultate. Svi moji bivši učenici su završili četvororazredne srednje škole i fakultete i ja sam ponosna na njih", rekla je učiteljica Ljubina Ilić, uz zahvalnost lokalnoj samoupravi što je opredelila značajna sredstva za obnovu školskog objekta.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 36 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 15 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara