13.06.2014, 11:31

Seme podeljeno ratarima

č: | fb:

Poplavljenim poljoprivrednim gazdinstvima sa područja ubske opštine Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad  uputio je pomoć u semenskom kukuruzu i soji. U pitanju je 19 tona semenskog materijala koji je, uz koordinaciju Štaba za vanredne situacije, ove nedelje raspodeljen prema prioritetima, a na osnovu štete koju su ratari prijavili.

Poljoprivrednicima kojima je vodena stihija uništila svu letinu na ovaj način je omogućeno da izvrše presejavanje kukuruza i soje i obezbede stočnu hranu. Istovremeno, to je i obeštećenje za nastalu štetu tokom poplava. Pošto dobijene količine nisu dovoljne, Opština Ub će iz svojih sredstava nabaviti još semenske robe za ratare. Lokalna samouprava pomoći će i povrtarima u semenima i neophodnom materijalu, kako bi što pre ponovo započeli proizvodnju pod plastenicima, kao i stočarima u obnavljanju stočnog fonda.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 20 sati 55 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara