13.06.2014, 11:31

Seme podeljeno ratarima

č: | fb:

Poplavljenim poljoprivrednim gazdinstvima sa područja ubske opštine Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad  uputio je pomoć u semenskom kukuruzu i soji. U pitanju je 19 tona semenskog materijala koji je, uz koordinaciju Štaba za vanredne situacije, ove nedelje raspodeljen prema prioritetima, a na osnovu štete koju su ratari prijavili.

Poljoprivrednicima kojima je vodena stihija uništila svu letinu na ovaj način je omogućeno da izvrše presejavanje kukuruza i soje i obezbede stočnu hranu. Istovremeno, to je i obeštećenje za nastalu štetu tokom poplava. Pošto dobijene količine nisu dovoljne, Opština Ub će iz svojih sredstava nabaviti još semenske robe za ratare. Lokalna samouprava pomoći će i povrtarima u semenima i neophodnom materijalu, kako bi što pre ponovo započeli proizvodnju pod plastenicima, kao i stočarima u obnavljanju stočnog fonda.

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 20 sati 11 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...