Nova zgrada Policijske stanice (foto: Dragana Nedeljković)
Nova zgrada Policijske stanice (foto: Dragana Nedeljković)
12.08.2015, 12:47

Nakon pet godina otvorena Policijska stanica

č: | fb:

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović  posetio  je danas novootvorenu Policijsku stanicu na Ubu, čija je izgradnja trajala pet godina. Nakon obilaska moderne i  funkcionalne zgrade, površine 1.300 metara kvadratnih, Stefanović  je održao sastanak sa rukovodstvom ubske stanice i Policijske uprave Valjevo, kome je prisustvovao i Milorad Veljović, direktor policije.

„Nova Policijska stanica treba da da nove mogućnosti  i da pruži tehničke i operativne kapacitete policiji da brže i efikasnije obavlja svoj posao. Jedan od naših prioriteta je približavanje policije građanima i snažniji rad u zajednici”, rekao je minister uz napomenu  da je od izuzetne važnosti da građani osete da policajcima mogu da veruju i da znaju da mogu da im se obrate u svakom trenutku i od njih dobiju očekivanu pomoć. 
U prethodnih godinu dana, na teritoriji opštine Ub nije bilo ozbiljnijih krivičnih dela, ali jedan od bezbednosnih problema sa kojima se suočava su krađe, naglasio je Stefanović. On je naveo da su rezultati PU Valjevu svake godine bolji i dodao da je zaključak razgovora sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, načelnikom Policijske uprave Valjevo Sašom Markovićem i načelnikom Policijske stanice na Ubu Aleksandrom Vilotijevićem da je potrebno obezbediti veći broj operativnih radnika kriminalističke policije. 

„Stalo nam je da pokažemo da ni jedno krivično delo neće proći nekažnjeno i da ćemo iskoristiti sve kapacitete policije da se izborimo sa tim. Očekujem da rezultati policije budu takvi da kriminalci ne mogu da se osećaju sigurno, već da budu zastrašeni što policija radi bolje i efikasnije. Dakle, prema kriminalcima veoma oštro”, poručio je Stefanović.

Stefanović i Glišić u novim prostorijama policije

Stefanović i Glišić u novim prostorijama policije (Foto: Dragana Nedeljković)

Izgradnja nove Policijske stanice finansirana je iz republičkog budžeta, opština Ub je obezbedila plac, dok su privatne kompanije pomogle u njenom opremanju. 
Zahvalivši se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsednik opštine Ub Darko Glišić je rekao da je zgrada policijske stanice bila problem koji je opštinu mučio godinama. 
”Mi smo rekli da ćemo učiniti sve što je do nas da se stvore neophodni uslovi za rad policije, a sada očekujemo rezultate koji će, svakako, proizaći iz ovako jednog dobrog ambijenta i svih uslova i preduslova koje imaju službenici. Jedan veliki problem koji je opština Ub imala je rešen i konačno su udomljeni oni koji treba da brinu o našoj bezbednosti. U prethodnih godinu dana imali smo velike muke, jer je Policijska stanica poplavljena u maju, pa se jedno vreme nije  ni znalo  gde se nalazi, pošto smo ih selili iz objekta u objekat”, rekao je Glišić i dodao da očekuje da će rezultati rada policije u novim uslovima učiniti da se građani osećaju još bezbednije.  

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 7 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara