Nastup KUD Tamnava  (foto: KUD Tamnava)
Nastup KUD Tamnava (foto: KUD Tamnava)
16.08.2015, 10:11

Međunarodno veče folklora

č: | fb:

U organizaciji Ustanove za kulturu i sport i Kulturno-umetničkog društva „Tamnava“, na Ubu će večeras prvi put biti održana manifestacija Međunarodno veče folklora. Pred Ubljanima će nastupiti članovi ansambla „Nazilli Belediyesi Folk Dance Ensemble“ iz Turske i grupa „Chuqurtma“ iz Gruzije, koji će muzikom, pesmom i igrom predstaviti kultrurno nasleđe zemalja iz kojih dolaze. Program počinje u 19 časova svečanim defileom Gradskim trgom i Glavnom ulicom, dok će koncert biti upriličen u 20,30 časova u sali Doma kulture. Ulaz je slobodan.

Nakon nedavno završenog festivala „Ubske večeri“, Ustanova za kulturu i sport organizuje još jednu lepu manifestaciju, koja treba da doprinese bogatstvu kulturne ponude tokom leta, kaže Radovan Puletić, direktor Ustanove. Prema njegovim rečima, Ubljani će večeras imati jedinstvenu priliku da u svom mestu vide nastupe dva renomirana folklorna ansambla i da se upoznaju sa tradicijom, kulturnom baštinom, muzikom i nošnjama gruzijskog i turskog naroda.

Menažer KUD „Tamnava“ Nemanja Jovanović napominje da publiku očekuje sat i po kvalitetnog programa i ne sumnja da će Ubljani, kao veliki ljubitelji folklora, uživati u večerašnjem koncertu. Ovakve manifestacije, kako kaže, služe i za ostvarivanje direktnih kontakata sa kolegama iz drugih država, te očekuje nastavak saradnje sa ansamblima i Gruzije i Turske i poziv za gostovanje na njihovim festivalima folklora.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...