Ubljani na svečanoj sednici povodom Dana opštine
Ubljani na svečanoj sednici povodom Dana opštine
24.08.2015, 08:04

Ubljani u Istočnom Starom Gradu

č: | fb:

Pomoćnik predsednika opštine Ub Marijana Marjanović i članovi Veća Zoran Kostić i Saša Spasić boravili su u dvodnevnoj poseti bratskoj opštini Istočni Stari Grad u Republici Srpskoj. Dve opštine su jula meseca 2013. godine potpisale Povelju o bratimljenju, kojom je predviđeno jačanje odnosa, pre svega, u oblasti, poljoprivrede, obrazovanja, kulture i sporta, kao i zajednički pristup evropskim fondovima kroz učešče  u programima prekogranične saradnje između Srbije i BiH.

Do sada je bilo nekoliko uzajamnih poseta, koje su rezultirale i konkretnom saradnjom, a dobri odnosi dodatno su učvršeni nakon majskih prošlogodišnjih poplava, kada je ova bratska opština iz Republke Srpske medju prvima uputila vredne donacije ugroženom stanovništvu. Neposredan povod za poslednju posetu ubske delegacije bilo je obeležavanje Dana opštine Istočni Stari Grad, koja je formirana 1992. godine, nakon početka ratnih sukoba u Bosni. Na poziv domaćina, načelnika Boje Gašanovića, Ubljani su prisustvovali svečanoj sednici povodom Dana opštine, osvećenju Spomen - kapele poginulim i umrlim borcima na Vučijoj Luci, gde su položili venac i cveće, kao i kulturno-umetničkom programu. 

Delegacija Uba polae venac na Spomen kapelu

Delegacija Uba polae venac na Spomen kapelu

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...