Darko Glisic sa pambukovackim prvacima (foto: Dragana Nedeljković)
Darko Glisic sa pambukovackim prvacima (foto: Dragana Nedeljković)
01.09.2015, 17:54

Pokloni za tamnavske prvake

č: | fb:

Na području ubske opštine danas su u školu krenula 232 đaka prvaka, što je za 26 manje nego prošlog septembra. U ubskoj OŠ „Milan Munjas“ u klupe je selo 150 prvaka , a lane ih je bilo 161, dok druga po veličini tamnavska osnovna škola – „Rajko Mihailović“ u Banjanima  ima  50 novih učenika,  jednog  manje nego prethodne školske godine.  U odnosu na prošlu jesen, preostale dve osnovne škole ubske opštine upisale su po sedam prvačića manje: OŠ „Dušan Danilović“ u Radljevu 20, a  OŠ „Sveti Sava“ u Pambukovici 12.

Pored učiteljica, direktora i starijih drugara, novoj  generaciji prvaka dobrodošlicu su danas poželeli i predstavnici lokalne samouprave. Povodom polaska u školu, predsednik opštine Ub Darko Glišić i njegov zamenik Aleksandar Jovanović Džajić posetili su sve četiri osnovne škole i najmlađim đacima uručili pakete koji sadrže potreban školski pribor i knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. 

Aleksandar Jovanovic Dzajic u radljevskoj skoli

Aleksandar Jovanovic Dzajic u radljevskoj skoli (Foto: Dragana Nedeljković)

Nastavljajući tradiciju, opština se i ove godine potrudila da obraduje one koji kreću u školu, što je jedan od najvažnijih koraka u životu, kaže Glišić.

„To je korak ka obrazovanju, stasavanju i sazrevanju, zbog čega prvi školski dan treba da se obeleži. Sve što radimo, radimo da bi deca imala neophodne uslove i da bi ih bilo što više. Mnogo smo ulagali i ulažemo u osnovno obrazovanje, ali koliko god novca da odvojite za decu nije dovoljno i koliko god da smo dali nije nam žao. Gde god postoji prostor, potreba i mogućnost spremni smo da na drugoj strani uskratimo, da bismo pružili osnovcima. To je politika koju praktikujemo i tako ćemo činiti dokle god budemo imali poverenje građana,“ rekao je prvi čovek ubske opštine.

Predstavnici lokalne samouprave prvacima su poželeli mnogo zdravlja, sreće, dobrih ocena i da im škola postane drugi dom. 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 6 sati 13 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 23 sati 17 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara