Ivan  Novosel i Darko Glišić (foto: Dragana Nedeljković)
Ivan Novosel i Darko Glišić (foto: Dragana Nedeljković)
15.09.2015, 10:52

Dobra ljudska saradnja unapređuje svaku drugu

č: | fb:

Delegacija bratske opštine Tivat, predvođena predsednikom Ivanom Novoselom, boravila je u dvodnevnoj zvaničnoj poseti opštini Ub. Ove dve lokalne samouprave su Povelju o bratimljenju potpisale novembra prošle godine, čime su  potvrdile prijateljstvo ostvareno nakon majskih poplava, kada je Tivat uputio značajnu humanitarnu pomoć postradalima u Tamnavi. Na svečanom prijemu u Klubu Doma kulture, goste je dočekao predsednik opštine Ub Darko Glišić zajedno sa svojim saradnicima- zamenikom Aleksandrom Jovanovićem Džajićem, pomoćnikom Marijanom Marjanović, članovima Veća Zoranom Kostićem i Sašom Spasićem i direktorom Direkcije za izgradnju Zvonkom Minićem.

Svečani prijem u Klubu Doma kulture

Svečani prijem u Klubu Doma kulture (Foto: Dragana Nedeljković)

Gosti i domaćini razgovarali su o mogućnosti unapređenja saradnje, koja bi bila u obostranom interesu i prema oceni Ivana  Novosela, razgovor je bio sadržajan.

„Konstatovali smo da i pored nekih razlika u opredeljenjima, pre svega u opredeljenju strateškog privrednog razvoja i jedne i druge opštine, imamo mnogo toga zajedničkog, možemo dosta toga da učimo jedni od drugih i imamo veliki prostor za saradnju u oblasti sporta, kulture, nevladinog sektora i obrazovanja. Ono što je najvažnije, konstatovali smo da, prvenstveno, imamo dobru ljudsku saradnju, a onda će i svaka druga da se unapredjuje kroz buduća druženja i posete, ne samo na nivou predsednika opština i drugih zvaničnika, već i privrednika, kulturnih i sportskih poslenika, prosvetara. Znam da imate razvijenu povrtarsku proizvodnju, a mi imamo potrebu da u svojoj opštini ovu proizvodnju ojačamo, pa možda i tu napravimo neku razmenu. S druge strane, Tivat je poznata turistička destinacija i ja se nadam da će građani ubske opštine prepoznati lepotu našega grada i da će u većem broju biti naši gosti“, rekao je u razgovoru sa novinarima predsednik tivatske opštine.

Dogovoreni su i konkretni vidovi saradnje u oblasti kulture i sporta, koji će početi da se realizuju već od oktobra, kroz razmenu kulturno-umetničkih društava i sportskih kolektiva, dok će početkom naredne godine biti organizovani Dani Tivta na Ubu, precizirao je predsednik ubske opštine Darko Glišić.

„Kroz predstojeću turističku manifestaciju želimo da naše građane usmerimo ka ovom poznatom letovalištu na crnogorskom primorju i jednom od bisera  Boke Kotorske, jer će na odmor ići kod svojih prijatelja, gde će imati sav komfor i pogodnosti. A ljudi iz Tivta, na čelu sa predsednikom Ivanom Novoselom, jesu pravi prijatelji, koji su nam mnogo pomogli onda kad nam je bilo najteže. Ne mislim samo na pomoć u novcu i robi za poplavljene, već i na poruku koju su nam slali, a koja je bila ispisana na svim njihovim vozilima sa humanitarnim pošiljkama – ‘Bratskoj opštini Ub od bratske opštine Tivat'. To je ono što ćemo uvek pamtiti i mislim da je sada na nas red da im to prijateljstvo uzvratimo istom merom“, kazao je Glišić.

Četvoročlana delegacija opštine Tivat je tokom posete Ubu obišla Sportsko-rekreativni centar „Školarac“, hram Hrista Spasitelja, lovno-turistički kompleks „Fazanerija“, Sportsku  halu, Direkciju površinskog kopa „Radljevo“ i buduću zgradu Opštinske uprave.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 13 sati 54 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 6 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara