Glišićpostavlja kamen temeljac (foto: Dragana Nedeljković)
Glišićpostavlja kamen temeljac (foto: Dragana Nedeljković)
02.10.2015, 06:35

Kamen temeljac za bolji i kvalitetniji rad

č: | fb:

Polaganjem kamena temeljca, na Ubu je počela izgradnja pomoćnog objekta Doma zdravlja, u kome  će se nalaziti ostava za eko materijal, radionica sa magacinom za automobilske gume i rezervne delove, perionica, vešeraj, arhiva i sala za edukaciju. U izgradnju dvospratnog, višenamenskog objekta, ukupne površine 300 metara kvadratnih, opština Ub uložiće sedam miliona dinara, radove izvodi PP „Građevinar“, a rok za njihov završetak je 90 dana.   

Kamen temeljac nove zgrade, koja se gradi u krugu Doma zdravlja, postavio je predsednik opštine Ub Darko Glišić podsetivši da je u poslednjih godinu dana dosta uloženo u modernizaciju medicinske opreme i rekonstrukciju objekata ove zdravstvene ustanove.

„U Domu zdravlja polako smo rešavali jedan po jedan problem, a sada je na red došao i pomoćni objekat, koji je neophodan. U prethodnih godinu dana bilo je mnogo investicija i donacija, u naredne dve nedelje stići će još opreme, s kojom ćemo biti najopremljeniji Dom zdravlja u regionu, ako to već i sada nismo. Jednu po jednu stvar slažemo u celinu, kojom dobro rukovodi direktorka Biljana Nikolić i ja sam veoma srećan što smo zdravstvenu zaštitu uspeli da podignemo na znatno viši nivo. Direktorka je uspela da reši i problem nešto lošijih međuljudkih odnosa i da ih dovede na novo koji omogućava da Dom zdravlja nesmetano funkcioniše, što uz  sve ono što smo uložili kroz donacije i investicije čini da ubski Dom zdravlja ima visok rejting među zdravstvenim ustanovama u Srbiji“, kazao je Glišić.

Glišić i Nikolić sa izvođačem radova i zaposlenima

Glišić i Nikolić sa izvođačem radova i zaposlenima (Foto: Dragana Nedeljković)

Izgradnjom pomoćne zgrade, gde će biti smešteni arhiva i tehnička služba, Dom zdravlja će u potpunosti rešiti problem nedovoljnog i neadekvantnog prostora, naglasila je direktorka te ustanove dr Biljana Nikolić.

„Nova zgrada će nam omogućiti bolji i kvalitetniji rad, jer ćemo dobiti neophodne prostorije. Sa njom rešavamo jedan veliki problem, a to je naša arhiva koju do sada nismo imali, tako da nam se po hodnicima nalaze protokoli. Planiramo da napravimo elektronsku arhivu, pa će građani bilo koji dokument u svakom trenutku moći da dobiju. U sklopu zgrade biće i novi vešeraj, koji nam je i najvažniji, jer nam je sanitarna inspekcija naložila da moramo obezbediti novi objekat za tu namenu, koji će biti izgradjen i opremljen u skladu sa važećim propisima po pitanju higijene i zdravstvene zaštite. Gradimo i perionicu za jedan izuzetno dobar vozni park sa 13 vozila, od kojih je šest sanitetskih, kao i radionicu sa magacinom, gde će se vozila održavati i menjati letnje i zimske gume. Pod istim krovom biće i ostava za eko materijal, kao i sala za edukaciju“, rekla je dr Biljana Nikolić, zahvalivši se u ime Doma zdravlja Glišiću i lokalnoj samoupravi na „izuzetnoj brizi za zdravlje građana ubske opštine“.

Pomoćna zgrada Doma zdravlja gradiće se u dve faze i, ukoliko vremenske prilike dozvole, radovi će biti završeni do kraja godine.  

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 36 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 16 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara