Radovi na lokalnim putevima (foto: Dragana Nedeljković)
Radovi na lokalnim putevima (foto: Dragana Nedeljković)
07.10.2015, 07:40

EPS obezbedio 70 miliona dinara

č: | fb:

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije do kraja godine uložiće 70 miliona dinara u putnu infrastrukturu na području ubske opštine. Sredstva su obezbeđena na osnovu aneksa osnovnog Ugovora o finansiranju objekta komunalne infrastrukture na području Tamnave, koji su prošle nedelje potpisali predstavnici EPS-a i Opštine Ub. Novac je namenjen za izgradnju dve ulice u gradskom naselju Svinjci i lokalnih puteva u selima Brgule, Radljevo, Liso Polje, Stublenica, Paljuvi, Lončanik, Ruklada, Vrhovine, Joševa, Gvozdenović, Takovo i Vrelo.

Izražavajući zadovoljastvo potpisanim aneksom, zahvaljujući čemu će se u opštinsku kasu sliti dodatnih 70 miliona dinara, predsednik opštine Ub Darko Glišić podseća da je osnovni Ugovor o finansiranju objekta komunalne infrastrukture, vredan 30 miliona, početkom proleća sklopljen sa Rudarskim basenom „Kolubara“.

Radovi na lokalnim putevima

Radovi na lokalnim putevima (Foto: Dragana Nedeljković)

 „Pošto nakon nedavne transformacije u okviru Javnog preduzeća Elektroprivrede Srbije Rudarski basen ne postoji ni kao ogranak, sada direktno razgovaramao sa EPS-om. Odobrenih 70 miliona dinara realizovaće Direkcija za izgradnju i uređenje Uba na 14 projekata saobraćajne infrastrukture, i to na dve ulice u naselju Svinjci i izgradnju 12 seoskih puteva, koji će biti dužine između 500 metara i jednog kilometra. Za većinu projekata imamo kompletnu dokumentaciju, a za ostale pripremamo, kako bismo što pre raspisali tenedere. Nadam se da u narednih mesec i po dana možemo sve to da obavimo, jer bismo želeli da, ukoliko vreme dozvoli, u novembru uvedemo u posao izvođače radova, a s obzirom na to da seoski putevi nisu zahtevni, mislim da to može da se realizuje tokom decembra. Lokalni putevi gradiće se isključivo na predlog Saveta mesnih zajednica, uz potpis predsednika i overu pečatom, jer želimo da izbegnemo praksu da svako radi malo na svoj ćef i da se uvaže ljudi koje su izabrali sugrađana. Gledaćemo da sve lepe dane do kraja 2015. iskoristimo da bismo pomenute i sve druge započete projekte realizovali i ove godine napravili značajan pomak po pitanju infrastrukture“, kaže Glišić.

Novac, obezbeđen po osnovu prvog ugovora sa Rudarskim basenom „Kolubara“, usmeren je za izgradnju nekoliko ubskih ulica i dva seoska vodovoda. Vovovodna mreža već je završena u Milosavljevića kraju u Sovljaku, a u toku su i radovi na cevovodu u Simića kraju u Gunjevcu. Od planiranih gradskih ulica, izgrađena je Majskog uranka, dok je Osma crnogorska u završnoj fazi. Međutim, zapelo je sa izgradnjom kompleksa ulica u naselju Sandića imanje, koji je i najvreniji projekat predviđen tim ugovorom i košta 20 miliona dinara. Prema rečima Glišića, „zbog problema koji se, uglavnom, svode na ljudski faktor“, projekat je morao da se koriguje, zbog čega se kasni sa njegovom realizacijom. Glišić očekuje da radovi na Sandića imanju najkasnije započnu za desetak dana.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 59 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 12 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara