Lovačka kuća (foto: Dragana Nedeljković)
Lovačka kuća (foto: Dragana Nedeljković)
19.10.2015, 11:12

Moderno i reprezentativno zdanje

č: | fb:

Godinu dana nakon početka gradnje, na lovno-ribolovnom komleksu „Fazanerije“ završeni su svi radovi na Lovačkoj kući, modernom i reprezentativnom zdanju, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo preko 150.000 evra. Objekat je namenjen za pružanje usluga lovnog turizma i na površini od oko 500 metara kvadratnih raspolaže sa smeštajnim kapacitetom od šest soba, velikim dnevnim boravkom sa terasom, vidikovcem sa prostorom za obedovanje na vrhu zgrade, kancelarijom, svlačionicom i klanicom za skladištenje i rasecanje mesa divljači. Nalazi se uz lovište „Okno“, koje se prostire na 400 hektara.

Uspešno okončanje radova na Lovačkoj kući, Privredno društvo „Fazanerija“ obeležilo je predstavljanjem novog objekta i prigodnom svečanošću, kojoj su, pored tamnavskih lovaca, prisustvovale i brojne zvanice iz ubske i susednih opština. Prisutne je pozdravio direktor PD „Fazanerija“ Zoran Marković i podsetio da je izgradnja lovno-ribolovnog kompleksa, koji je u vlasništvu Lovačkog udruženja „Tamnava“, započeta 2005. godine.

"Pre deset godina ovde ničega nije bilo, ali uz svesrdno zalaganje  članova Skupštine našeg Udruženja i svih lovaca u prethodnom periodu, uspeli smo mnogo toga da izgradimo i uradimo, a Lovačkom kućom smo zaokružili celinu koja je neophodna za lovni turizam, prvenstveno pernate divljači. Uradili smo najbolje što smo mogli i smatram da je naša Lovačka kuća jedan od najlepših objekat takve vrste u Srbiji, uključujući i bivšu Jugoslaviju", rekao je Marković, zahvalivši se svima koji su svojim zalaganjem i činjenjem doprineli da kompleks ubske „Fazanerije“ postane biser lovnog i ribolovnog turizma u Srbiji.

Zoran Marković

Zoran Marković (Foto: Dragana Nedeljković)

Jedan od zaslužnih je i Dragan Jeremić, direktor valjevske Direkcije za izgradnju koji je, obraćajući se prisutnima, ukazao da Ub ima najlepše lovište i najuređeniji komleks za lovni turizam na prostoru Kolubarskog okruga, dok je predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz rekao da je „impresioniran“ Lovačkom kućom i čitavim kompleksom „Fazanerije“.

"Kao predsednik Lovačkog saveza, koje ima 75.000 članova, mogu da kažem da je Lovačko udruženje „Tamnava“ najbolje u Srbiji po svim rezultatima", konstatovao je Šormaz i obećao pomoć i podršku saveza u daljem proširenju i osavremenjavanju „Fazanerije“.

Čestitke tamnavskim lovcima i zahvalnost svima koji su pomogli da Lovačka kuća bude izgrađena uputio je i predsednik opštine Ub Darko Glišić, istakavši da je taj objekat na ponos ne samo tamnavskim lovcima, već i čitavoj opštini.

Lovačka kuća na Ubu u narednom periodu trebalo bi postane i Edukativni centar lovstva Srbije. Za tu namenu, nedostaje još nekoliko punktova na edukativnoj stazi, a da bi se oni izgradili neophoda je pomoć nadležnog ministarstva, Lovačkog saveza i lokalne samouprave.

Ubska „Fazanerija“ je već godinama omiljeno stecište brojnih stranih i domaćih lovaca, pecaroša, izletnika i ljubitelja prirode. Ona je i slika preduzetničkog duha ubskih lovaca, njihove inicijative i udarničkog rada. Pored Lovačke kuće i komercijalnog lovišta, u vlasništvu „Fazanerije“ je i pogon za uzgoj fazanske divljači, volijeri, bazeni za sportski ribolov i motel „Okno“ sa restoranom. 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 dan 15 sati

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 3 komentara

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara