Sanacija mosta (foto: Dragan Savić)
Sanacija mosta (foto: Dragan Savić)
17.06.2014, 13:57

Program obnove sa prioritetima

č: | fb:

Na predlog Opštinske uprave, Opštinsko veće priprema Program sanacije od ovogodišnjih aprilskih i majskih elementarnih nepogoda. Ovim dokumentom biće definisani prioriteti, dogovoreno je na sednici posebnog tima lokalne samouprave na čijem čelu se nalazi Milan Simić, zamenik predsednika Opštine.

Najveći deo obaveza oko podizanja novih umesto neupotrebljivih kuća preuzela je država, Javno preduzeće „Putevi Srbije” osposobljavaće najvažnije saobraćajnica i rinirane mostove, kao i lokalne puteve, dok će opština morati da se maksimalno angažuje oko sanacije preko 100  nekategorisanih puteva, koji su oštećeni ili u prekidu.

Programom će obuhvaćeni i svi manji vodotoci u ovoj opštini, kao i poljoprivredno zemljište koje se nalazi pored njih, a koje je do sada često bilo na meti bujica. Na osnovu ovog dokumenta izvodiće se radovi i tražiti sredstva prvo za sanaciju i stavljanje u funkciju, a zatim za zaštitu od eventualnih budućih sličnih naleta stihije.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 20 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...