Put u Radljevu (foto: Glas Tamnave)
Put u Radljevu (foto: Glas Tamnave)
19.11.2015, 15:02

Asfaltiran put u Radljevu

č: | fb:

U selu Radljevu završeni su radovi na asfaltiranju prve deonice puta od izvorišta Crkvište prema Simanića kraju, dužine 630 metara, čija je izgradnja finansirana sredstvima iz lokalnog budžeta. Asfalt je širine četiri metra, a još je ostalo da se sa obe strane puta urade bankine i kanali. Radovi na ovoj deonici biće nastavljeni sledeće godine, izgradnjom preostalih 270 metara prema raskrsnici, obećao je predsednik opštine Ub Darko Glišić danas u Radljevu, prilikom obilaska novoasfaltiranog lokalnog puta.

Za obnovu putne mreže na seoskom području opština je opredelila deset miliona dinara sopstvenih sredstava i u prvoj fazi, pored Radljeva, deonice asfaltnih puteva, dužine po 500 metara, dobiće i meštani Paljuva i Takova.

- Vrednost te tri investicije je pet miliona dinara, a drugu polovinu sredstava planiranih za lokalne puteve usmerićemo gde je to najneophodnije. Trenutno sagledavamo situaciju i nadam se da ćemo oko 1. decembra realizovati i tih preostalih pet miliona. Meštani pomenutih sela dugo su čekali na put i na normalnu infrastrukturu. Svi projekti vezani za puteve koje smo uradili u prethodne dve godine su decenijama čekali na realizaciju, ali mi smo odlučili da više ne odugovlačimo, već da ih polako privodimo kraju i da našim građanima obezbedimo neuporedo bolje uslove za život, izjavio je Glišić.

 

Glišić sa meštanima

Glišić sa meštanima (Foto: Glas Tamnave)

Meštanima zaseoka Simanića kraj svaka vlast je obećavala put, ali niko ga nije uradio u prethodnih 30 godina, ukazao je  predsednik Saveta Mesne zajednice Radljevo Aca Marić.

- Na tom potezu ima 16, 17 domaćinstava, u kojima živi šezdesetak Radljevaca. Starim putem nisu mogli da prođu iako su ga nasipali, jer su se rupe stalno iznova otvarale. Konačno su dobili lep asfaltni put i prezadovoljni su zbog toga, naglasio je Marić.

U narednim danima, započeće i radovi na izgradnji kilometra puta od centra Radljeva prema Šarbanama, koje finansira republika.

 

 

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 21 sati 23 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara