Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
24.11.2015, 10:47

Traže smenu predsednika Lajkovca

č: | fb:

Odbornici DSS i DS u Skupštini opštine Lajkovac traže smenu predsednika Opštine Živorada Bojičića (PS) i predsednika Skupštine opštine Jagoša Lončara (SPS). Zahtev za njihovu smenu, koji je podneo odbornik DSS Ranko Filipović uz podršku još 11 odbornika DSS i DS koji su potpisali peticiju, naćiće se na dnevnom redu današnje vanredne sednice lajkovačkog parlamenta.

Na peticiji za smenu čelnih ljudi Opštine Lajkovac nije se našlo i ime zamenika predsednika Skupštine opštine Bojana Milosavljevića iz SNS. Inicijator peticije Ranko Filipović kaže da smenu zamenika predsednika nisu tražili jer “to nije važna funkcija”. On nije želeo da govori o tome da li su obezbedili podršku još nekih odbornika, s obzirom na to da je 12 nedovoljno za smenu predsednika Opštine i predsednika Skupštine, rekavši kratko da su razgovarali i sa socijalistima i sa naprednjacima, ne precizirajući da li su i šta dogovorili. Kako saznajemo socijalisti neće podržati inicijativu koju su pokrenuli odbornici DSS i DS za smenu predsednika Opštine Lajkovac i predsednika Skupštine opštine.

Živorad Bojičić je na mesto predsednika Opštine Lajkovac, kao kadar SPS, izabran 2012. godine, da bi početkom oktobra ove godine napustio socijaliste i prešao u Pokret socijalista Aleksandra Vulina. U Skupštini opštine Lajkovac, koja ima 35 odbornika, najbrojniji su naprednjaci sa 13, demokrate imaju devet odbornika, socijalisti sedam, DSS ima pet, dok je jedan odbornik samostalan. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara