Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
24.11.2015, 19:38

Živorad Bojičić ostaje predsednik Lajkovca

č: | fb:

Predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić (PS) i predsednik Skupštine opštine Jagoš Lončar (SPS) ostaju na svojim funkcijama, odlučila je skupštinska većina na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Lajkovac. Tako je propala inicijativa za njihovu smenu, koju je pokrenuo odbornik DSS Ranko Filipović uz podršku još 11 odbornika DSS i DS koji su potpisali peticiju.

Za smenu prvog čoveka Opštine Lajkovac glasalo je 11 odbornika, dok je šest odbornika podržalo predlog za razrešenje predsednika Skupštine opštine Jagoša Lončara. Današnjem vanrednom skupštinskom zasedanju prisustvovalo je 33 od 35 odbornika, a sudeći po listićima koji su se našli u glasačkoj kutiji, nisu glasali svi odbornici vladajuće koalicije koju čine naprednjaci i socijalisti. Naime, prilikom glasanja za smenu Živorada Bojičića, listiće je preuzelo 33 odbornika, a u kutiji je bilo 13, od toga 11 za smeni i dva nevažeća listića, dok je u kutiji za smenu Jagoša Lončara bilo devet, od toga tri nevažeća glasačka listića.

Zahvalivši se odbornicima koji nisu glasali za njegovu smenu, i koji su mu time ukazali poverenje i potvrdili podršku, predsednik Opštine Lajkovac je rekao da su on i njegova porodica već godinu dana izloženi šikaniranju i maltretiranju, posebno na društvenim mrežama. Bojičić je obavestio Skupštinu da je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da nisu verodostojni svi potpisi koji su se našli na peticiji za njegovu smenu, sumnjajući da je potpis jednog odbornika falsifikovan.

Živorad Bojičić je na mesto predsednika Opštine Lajkovac, kao kadar SPS, izabran 2012. godine, da bi početkom oktobra ove godine napustio socijaliste i prešao u Pokret socijalista Aleksandra Vulina. Prema našim izvorima zahtev za smenu Bojičića opozicija je obrazložila upravo time što je Bojičić napustio SPS i prešao u drugu partiju, a po koalicionom sporazumu mesto prvog čoveka Lajkovca pripada socijalistima. Otuda inicijativa za smenu kako bi se ispoštovao koalicioni sporazum, kaže naš izvor i dodaje da je nejasno zbog čega opozicija DSS i DS više vodi računa o poštovanju koalicionog sporazuma nego socijalisti.

Današnje glasanje je pokazalo da je skupštinska većina, koju čine naprednjaci i socijalisti, sa 23 odbornika, stabilna i da se koalicija SNS i SPS ne dovodi u pitanje, kažu u vladajućoj koaliciji u Lajkovcu, ne komentarišući činjenicu da nisu svi odbornici glasali i jasno pokazali svoj stav po pitanju smene prvog čoveka Lajkovca.  

Inače, današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Lajkovac nisu prisustvovala dva odbornika, Goran Savić (SPS) zbog bolesti i Dušan Živanović, koji je nedavno isključen iz DSS, a sada je, i pred toga što nije član, u odborničkoj grupi SNS. Danas je u odborničke klupe sela Slavica Kovačević iz DS, umesto Ljubivoja Petrovića, koji je juče podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini opštine Lajkovac.

Na predlog odbornika SPS Gorana Gavrilovića, odbornici lajkovačkog parlamenta su se odrekli današnje dnevnice, koju, kako reče, "nisu ni zaradili", za hirurški blok Opšte bolnice u Valjevu.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 4 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 28 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar