Vukovci O.Š.
Vukovci O.Š. "Milan Munjas" (foto: Foto Gama)
19.06.2014, 14:00

Nagrađeni najbolji maturanti

č: | fb:

Svečano uručenje diploma i priznanja učenicima završnih razreda i ove godine organizovano je u sve četiri osnovne i dve srednje škole sa područja ubske opštine. Učenici generacije i 35 „Vukovaca” od svojih škola na poklon su dobili vredne knjige,  dok će im lokalna samouprava dodeliti novčane nagrade na tradicionalnom,  Vidovdanskom prijemu za najbolje učenike.

U najvećoj školi u Tamnavi, ubskoj OŠ „Milan Munjas” dvadeset osmaka ponelo je diplomu „Vuk Karadžić”. Zahvaljujući izuzetnim rezultatima postignutim na takmičenjima najvišeg ranga, laskavu titulu đaka generacije osvojio je Petar Tešić.

Tokom osmogodišnjeg školovanja, sve petice u dnevniku imalo je i osmoro učenika OŠ „Rajko Mihailović” iz Banjana, a najbolja među najboljima je Nevena Marković. Učenik generacije je i Ana Negić iz pambukovačke Osnovne škole „Sveti Sava”, gde je „Vukovu diplomu” zaslužio još jedan osmak. Maturant Nikola Živanović jedini je „Vukovac”, a samim tim i đak generacije u OŠ „Dušan Danilović” u Radljevu. U ubskoj opštini, ovoga juna je 287 učenika završilo osnovnoškolsko obrazovanje.

Troje najboljih učenika završnog razreda Gimnazije „Branislav Petronijević” steklo je zvanje „Vukovca”, dok je za đaka generacije proglašena Jelena Mladenović, jer se izdvojila radom, rezultatima na takmičenjima i vannastavnim aktivnostima tokom četvorogodišnjeg školovanja.

U Tehničkoj školi đak generacije je Dragana Adamović, turistički tehničar, koja je i jedini „Vukovac” u toj srednjoškolskoj ustanovi sa 44 učenika trećeg stepena i 65 maturanata četvrtog stepena obrazovanja.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 14 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 4 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.