Željka Jovanović  (foto: Dragana Nedeljković)
Željka Jovanović (foto: Dragana Nedeljković)
11.12.2015, 09:54

Novi rendgen u ubskom Domu zdravlja

č: | fb:

U ubskom Domu zdravlja počeo je da se koristi novi digitalni rendgen aparat za grafiju (pojedinačno snimanje), čiju je nabavku finansirala Vlada Japana donacijom od 62.000 evra. Prema rečima dr Željke Jovanović, lekara specijaliste radiologije i načelnika dijagnostičke službe, u pitanju je uređaj najnovije generacije, koji omogućava bolju dijagnostiku i kvalitetnije očitavanje snimaka, čime se unapređuje zdravstvena zaštita pacijenata.

„Donacija japanske ambasade je dobro došla i u pravom trenutku, jer smo dobili jedan od najmodernijih, najsavremenijih i najboljih rendgen aparata za grafije naših pacijenata. Time smo poboljšali kvalitet rada u našoj službi, kao i kvalitet usluge za naše pacijente. U odnosu na stari, novi aparat je bezbedniji za pacijente i lekare, pošto je  ekspozicija jonizujućim zračenjem pri snimanju znatno manja, ekonomičniji je s obzirom na to da za snimke ne koristi filmove i hemikalije, tako da više nema ni ekološkog zagađenja radne sredine", objašnjava dr Željka Jovanović.

Ona se zahvalila japanskoj ambasadi na donaciji, predstavnicima lokalne samouprave, posebno predsedniku opštine Ub Darku Glišiću, koji je preneo inicijativu ambasadi Japana, direktorki Doma zdravlja dr Biljani Nikolić koja je njen predlog uvrstila kao značajan za unapređenje zdravstvene zaštite, kao i osoblju Doma zdravlja na dobroj organizaciji i realizaciji ove donacije. "Samo timskim radom moguće je ostvariti rezultate koje smo mi ostvarili, zbog čega bih želela da se saradnja nastavi i u buduće. Jer, kupovinom savremenih dijagnostičkih aparata postižemo dobru dijagnostiku, dobru terapiju i prevenciju“, naglašava dr Željka Jovanović.

Otvaranju novog aparata prisustvovao je i Glišić

Otvaranju novog aparata prisustvovao je i Glišić (Foto: Dragana Nedeljković)

Predsednik opštine Ub Darko Glišić kaže da će se lokalna samouprava i dalje truditi da Dom zdravlja zadrži visoku poziciju na polju zdravstvene zaštite i pružanja usluga.

„Naš Dom zdravlja se ubrzano razvija i hvata korak sa vremenom što se tiče ulaganja u opremu, i to ga svrstava u jednu od, trenutno, najopremljenijih i najfunkcionalnijih zdravstvenih ustanova i van regiona. Trudimo se da naša zdravstvena zaštita zadrži veoma visok nivo koji, de fakto ima, jer je kvalitet zdravstvene zaštite i postojeće opreme reprezentativan. Pored toga što je lokalna samouprava  i sama uložila dosta novca u Dom zdravlja, trudili smo se da i iz drugih izvora obezbedimo sredstva i nastavićemo tako“, obećava predsednik opštine Ub.

Darko Glišić napominje da Domu zdravlja, od opreme, nedostaje aparat za skopije, koji košta preko 60.000 evra, pa će opština pokušati da kroz donaciju obezbedi sredstva i za njegovu nabavku.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 3 sati 49 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 20 sati 53 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara