Mirjana Simić i Aleksandar Tadić (foto: Iz dokumentacije pozorišta „Raša Plaović” )
Mirjana Simić i Aleksandar Tadić (foto: Iz dokumentacije pozorišta „Raša Plaović” )
20.06.2014, 09:41

Mirjana Simić najbolja glumica

č: | fb:

Najnagrađivanija glumica ubskog Amaterskog pozorišta „Raša Plaović” Mirjana Simić u svojoj kolekciji pridodala je još jedno priznanje. Za ulogu Simane Vučetić u predstavi „Kamen za pod glavu” Milice Novković, u režiji Zorana Savkovića, dobila je nagradu za glumačko ostvarenje na upravo završenom četvrtom Festivalu amaterskih pozorišta Zapadne Srbije u Prijepolju. U zvaničnoj konkurenciji ove smotre amaterskog stvaralaštva takmičilo se šest predstava pozorišnih trupa iz Nove Varoši, Ljubovije, Loznice, Bogatića, Uba i grada domaćina. 

Vaspitač po zanimanju, sa radnim mestom u ubskoj Predškolskoj ustanovi, Mirjana Simić veliki je zaljubljenik u pozorišnu umetnost. Na daskama ubskog amaterskog pozorišta prvu ulogu odigrala je 1998. godine i odmah se izdvojila velikim talentom, te je već više od deceniju i po jedan od glavnih nosilaca repertoara u ansamblu „Raša Palović”. Širok dijapazon svojih glumačkih mogućnosti pokazala je u petnaestak odigranih uloga, koje su ovenčane brojnim nagradama. Titulu najbolje glumice osvojila je nekoliko puta: na Republičkom festivalu dramskih amatera u Kuli, „Danima Brane Damnjanovića” u Krnjevu, međunarodnom Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu, ubskom festivalu najboljih amatrskih pozorišnih ansambala sa eks-JU prostora „Repasaž festu”,... Trenutno priprema ulogu u predstavi „Ljubavno pismo”, koju će ubsko pozorište premijerno izvesti na jesen.

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 9 sati 34 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 12 sati 54 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.