Mirjana Simić i Aleksandar Tadić (foto: Iz dokumentacije pozorišta „Raša Plaović” )
Mirjana Simić i Aleksandar Tadić (foto: Iz dokumentacije pozorišta „Raša Plaović” )
20.06.2014, 09:41

Mirjana Simić najbolja glumica

č: | fb:

Najnagrađivanija glumica ubskog Amaterskog pozorišta „Raša Plaović” Mirjana Simić u svojoj kolekciji pridodala je još jedno priznanje. Za ulogu Simane Vučetić u predstavi „Kamen za pod glavu” Milice Novković, u režiji Zorana Savkovića, dobila je nagradu za glumačko ostvarenje na upravo završenom četvrtom Festivalu amaterskih pozorišta Zapadne Srbije u Prijepolju. U zvaničnoj konkurenciji ove smotre amaterskog stvaralaštva takmičilo se šest predstava pozorišnih trupa iz Nove Varoši, Ljubovije, Loznice, Bogatića, Uba i grada domaćina. 

Vaspitač po zanimanju, sa radnim mestom u ubskoj Predškolskoj ustanovi, Mirjana Simić veliki je zaljubljenik u pozorišnu umetnost. Na daskama ubskog amaterskog pozorišta prvu ulogu odigrala je 1998. godine i odmah se izdvojila velikim talentom, te je već više od deceniju i po jedan od glavnih nosilaca repertoara u ansamblu „Raša Palović”. Širok dijapazon svojih glumačkih mogućnosti pokazala je u petnaestak odigranih uloga, koje su ovenčane brojnim nagradama. Titulu najbolje glumice osvojila je nekoliko puta: na Republičkom festivalu dramskih amatera u Kuli, „Danima Brane Damnjanovića” u Krnjevu, međunarodnom Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu, ubskom festivalu najboljih amatrskih pozorišnih ansambala sa eks-JU prostora „Repasaž festu”,... Trenutno priprema ulogu u predstavi „Ljubavno pismo”, koju će ubsko pozorište premijerno izvesti na jesen.

Aktuelno

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara