Put u Brgulama (foto: Dragana Nedeljković)
Put u Brgulama (foto: Dragana Nedeljković)
31.12.2015, 09:12

Nove deonice u putnoj mreži

č: | fb:

Iako je Nova godina na pragu, radovi na uređenju putne infrastrukturi u ubskoj opštini nejenjavaju. Zahvaljući sredstvima koje je lokalna samouprava obezbedila od Elektroprivrede Srbije, u decembru je završeno sedam seoskih puteva, ukupne dužine oko 4,5 kilometara. Asfaltne deonice, dužine od 500 do 700 metara i širine četiri metara, izgrađene su u atarima sela Gvozdenović, Takovo, Joševa, Brgule, Liso Polje i Vrelo, a već 4. janura biće nastavljeni radovi i na ostalim predviđenim putnim pravcima, najavljuje predsednik opštine Ub Darko Glišić.

 

Radovi u Gvozdenoviću

Radovi u Gvozdenoviću (Foto: Dragana Nedeljković)

Glišić podseća da je aneksom ugovora izmedju opštine Ub i EPS-a, vrednim 70 miliona dinara, u ovoj godini bila planirana izgradnja dve gradske ulice u naselju Svinjci i 12 lokalnih puteva, ali s obzirom na to da je on potpisan jesenas, radovi su kasnije započeti. Osim što je trebalo ispoštovati tendersku proceduru, pojedine mesne zajednice nisu imale pripremljene projekte, dok su se druge suočile sa problemom nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, što je uticalo i na dinamiku radova.

(Foto: Dragana Nedeljković)

"Preostalih pet lokalnih puteva i dve gradske ulice, čija izgradnja je prolongirana zbog problema u podzemnim instalacijama, biće završeni u narednoj godini, ali će nam malo smanjiti manveraski prostor da nešto novo uradimo. U svakom slučaju, sve što smo dogovorili sa EPS-om, to ćemo i ispoštovati, kao i još nekoliko projekata koji su od velikog značaja za naše građane. S puno optimizma ulazimo u narednu godinu i već od ponedeljka, 4. januara, ukoliko vreme dozvoli, nastavljamo tamo gde smo stali istim intezitetom. To što intenzivno radimo i kad je vreme i kad nije vreme pokazuje da opština misli o građanima i za poslednje tri i po godine mnogo smo uradili, naročito u putnoj infrastrukturi. Da se tako radilo deset godina, Ub danas ne bi imao ni jednu uličicu ili sokak neasfaltiran", ocenjuje Glišić.

 

Joševa

Joševa (Foto: Dragana Nedeljković)

Kako ističe predsednik ubske opštine, izgradnja svih 12 seoskih puteva iz ovog „paketa“, kao i desetine drugih započetih putnih pravaca, biće nastavljeni u narednom periodu. "Svi započeti putevi su od vitalnog značaja, jer spajaju zaseoke i susedna sela, tako da ćemo u godinama koje su pred nama polako, etapu po etapu, čitavom dužinom da ih asfaltiramo, kako bi meštanima obezbedili što komforniji i komotniji život. Tako smo uradili u Šarbanama, Čučugama i drugim selima, gde smo svake godine asfaltirali po nekoliko kraćih deonica, a kada sve sastavimo, vidimo da je to mnogo i da smo velike stvari skinuli sa spiska problema. Gledaćemo da svuda bude ravnomerno, sve ćemo postići, samo treba malo strpljenja", apeluje Glišić i napominje da će sledeće godine prioritet imati Brezovica, Zvizdar, Crvena Jabuka i druga sela koja su bila „zapostavljena“ u pogledu izgradnje putne mreže.

U saobraćajnu infrastrukturu na području ubske opštine ove godine uloženo je oko 300 miliona dinara, a najveći investitor su „Putevi Srbije“, koji su uložili blizu 200 miliona. Prema rečima Darka Glišića, opština Ub je sa ovim javnim preduzećem već napravila planove za 2016. godinu sa istim iznosom sredstava, što će omogućiti završetak mnogih infrastrukturnih projekata koji decenijama čekaju na realizaciju.

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 7 sati 54 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...