OŠ Milan Munjas (foto: Dragana Nedeljković)
OŠ Milan Munjas (foto: Dragana Nedeljković)
29.01.2016, 09:29

36 miliona dinara za rekonstrukciju ubske škole

č: | fb:

Kancelarija za upravljanje javnim radovima Vlade Republike Srbije dodelila je ubskoj OŠ „Milan Munjas“  36 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju zgrade matične škole. Sredstva su predviđena za sanaciju mokrih čvorova i krovnog pokrivača (preko 2.000 kvadratnih metara), zamenu unutrašnje stolarije i podloge  ispred fiskulturne sale, kao i krečenje kompletene školske zgrade. 

Planirana je i ugradnja lifta, kako bi učenicima sa teškoćama u kretanju bile dostupne učionice na prvom i drugom spratu i izgradnja posebnog toaleta u prizemlju, prilagođenog potrebama đaka sa invaliditetom. Radovi će se izvoditi tokom letnjeg raspusta i, prema rečima direktorke ubske osnovne škole Živane Baratović, imajući u vidu njihov obim, može se slobodno reći da će se od 1. septembra nastava izvoditi u potpuno renoviranoj, gotovo novoj školskoj zgradi.

„Ovo je najkompletnija rekonstrukcija zgrade matične škole od njenog useljenja 1982. godine. Prethodnih 15 godina je, pre svega, ulagano u izdvojena odeljenja, a u matičnoj školi u tom periodu je izvršena zamena spoljašnje stolarije i  podova. Za donaciju Vlade Srbije posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku opštine Ub Darku Glišiću i njegovim saradnicaima koji su nas, imajući puno razumevanaja za naše potrebe, ohrabrivali da konkurišemo za sredstva i sve vreme bili spona između škole i Kancelarije za upravljanje javnim radovima“, kaže Živana Baratović.

OŠ „Milan Munjas“ je najveća prosvetna ustanova u Tamnavi i jedina osnovna škola na Ubu, koja danas ima 1.100 učenika u matičnoj školi i još 236 u 14 izdvojenih odeljenja. Izgradnja centralne školske zgrade započeta je 1977, a završena 1982. godine i od tada radi neprekidno. U matičnoj školi nastava se održava u dve smene, uz ritam nedeljne promene smena.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 18 sati 51 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara