Aleksandra Filipović (foto: Iz porodične arhive)
Aleksandra Filipović (foto: Iz porodične arhive)
23.06.2014, 09:20

Prva u državi u takmičenju iz istorije

č: | fb:

Učenica sedmog razreda OŠ „Milan Munjas” Aleksandra Filipović ostvarila je izuzetan rezultat na Republičkom takmičenju iz istorije, koje je sredinom juna održano u Aranđelovcu, osvojivši prvo mesto sa maksimalnim brojem bodova u konkurenciji 187 svojih vršnjaka iz cele Srbije. Ovakav uspeh na državnoj smotri znanja nije postigao ni jedan ubski osnovac u poslednje dve decenije.

- Veoma sam srećna zbog svog uspeha i zbog svoje nastavnice istorije, roditelja i svih drugarica i drugova iz odeljenja, koji su beskrajno verovali u mene i davali mi podršku. I ubuduće ću se truditi da postižem ovakve rezultate – kaže Aleksandra Filipović, darovita i vredna učenica sedmog razreda sa svim peticama u dnevniku.

Kao đak petak, Aleksandra Filipović je takođe bila prvoplasirana na međuokružnom takmičenju iz istorije, što je najveći rang takmičenja iz ovog predmeta za taj školski uzrast. Njenim izuzetnim postignućima, u značajnoj meri doprinela je Branka Kostić, nastavnik istorije, a bezrezervnu podršku imala je i od roditelja, Ljiljane i Zorana.   

- Naši đaci redovno učestvuju na republičkim takmičenjima, na kojima su pobrali brojne druge i treće nagrade. Koliko je meni poznato, prvo mesto niko nije osvojio najmanje dvadeset godina, tako da je Aleksandra zabeležila najveći uspeh od svih učenika ubske škole u tom periodu – ponosno ističe Živana Baratović, direktorka OŠ „Milan Munjas”.

Na Republičko takmičenje iz istorije plasiralo se sedmoro ubskih osnovaca, a pored Aleksandre, rezultate vredne svake pohvale postiglo je još dvoje učenika osmog razreda. Visoko treće mesto zauzeli su Tamara Milićević i Andrej Gajić, koje je za takmičenje pripremao predmetni profesor Nenad Ignjatović.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...