Aleksandra Filipović (foto: Iz porodične arhive)
Aleksandra Filipović (foto: Iz porodične arhive)
23.06.2014, 09:20

Prva u državi u takmičenju iz istorije

č: | fb:

Učenica sedmog razreda OŠ „Milan Munjas” Aleksandra Filipović ostvarila je izuzetan rezultat na Republičkom takmičenju iz istorije, koje je sredinom juna održano u Aranđelovcu, osvojivši prvo mesto sa maksimalnim brojem bodova u konkurenciji 187 svojih vršnjaka iz cele Srbije. Ovakav uspeh na državnoj smotri znanja nije postigao ni jedan ubski osnovac u poslednje dve decenije.

- Veoma sam srećna zbog svog uspeha i zbog svoje nastavnice istorije, roditelja i svih drugarica i drugova iz odeljenja, koji su beskrajno verovali u mene i davali mi podršku. I ubuduće ću se truditi da postižem ovakve rezultate – kaže Aleksandra Filipović, darovita i vredna učenica sedmog razreda sa svim peticama u dnevniku.

Kao đak petak, Aleksandra Filipović je takođe bila prvoplasirana na međuokružnom takmičenju iz istorije, što je najveći rang takmičenja iz ovog predmeta za taj školski uzrast. Njenim izuzetnim postignućima, u značajnoj meri doprinela je Branka Kostić, nastavnik istorije, a bezrezervnu podršku imala je i od roditelja, Ljiljane i Zorana.   

- Naši đaci redovno učestvuju na republičkim takmičenjima, na kojima su pobrali brojne druge i treće nagrade. Koliko je meni poznato, prvo mesto niko nije osvojio najmanje dvadeset godina, tako da je Aleksandra zabeležila najveći uspeh od svih učenika ubske škole u tom periodu – ponosno ističe Živana Baratović, direktorka OŠ „Milan Munjas”.

Na Republičko takmičenje iz istorije plasiralo se sedmoro ubskih osnovaca, a pored Aleksandre, rezultate vredne svake pohvale postiglo je još dvoje učenika osmog razreda. Visoko treće mesto zauzeli su Tamara Milićević i Andrej Gajić, koje je za takmičenje pripremao predmetni profesor Nenad Ignjatović.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 7 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...