11.02.2016, 10:46

Auto za radljevsku školu

č: | fb:

Ubsko Komunalno javno preduzeće „Đunis“ poklonilo je Osnovnoj školi „Dušan Danilović“ iz Radljeva jedan putnički automobil  iz sopstvenog voznog parka. U pitanju je "reno klio" proizveden 2002. godine, čija je knjigovodstvena vrednost oko 59.000 dinara.

Direktorka radljevske škole Svetlana Maksimović skreće pažnju da OŠ „Dušan Danilović“ ima 160 učenika u matičnoj školi u Radljevu i 70 u izdvojenim odeljenjima u Šarbanama, Brgulama, Kaleniću i Gornjem Radljevu. Iako škola postoji 174 godine, nikada nije imala svoje službeno vozilo.

„Sada, kada smo dobili automobil, biće nam mnogo lakše da organizujemo rad i funkcionisanje škole. Imamo četiri područne škole  i jednog domara, koji  održava sve objekte, a nema svoj auto. Kada u bilo kojem izdvojenom odeljenju treba nešto popraviti, uvek je neko od nas, zaposlenih, morao da ga vozi. Auto nam mnogo znači i zbog odlaska na takmičenja, jer smo do sada morali da angažujemo nekoga od nastavnika da svojim privatnim autom vozi decu, iako to nije preporučljivo. Sada će nam biti ne samo mnogo lakše, već i jeftinije. Pored toga, naša škola je u postupku dobijanja dozvole za produženi boravak u Kaleniću, gde imamo 46 učenika, i nadam se da ćemo to sledeće godine i ostvariti", kaže Svetlana Maksimović.

Ona dodaje da bi produženi boravak mogao da funkcioniše u ovom izdvojenom odeljenju, gde su najveće potrebe i gde ima najviše učenika, iz centralne kuhinje u Radljevu do Kalenića topli obrok se mora prevoziti. "Dobijanjem automobila i taj problem rešavamo", rekla je Svetlana Maksimović, zahvalivši se rukovodstvu „Đunisa“ i opštine Ub na donaciji.

Ključeve automobila uručio je direktor KJP „Đunis“ Saša Milićević rekavši da je ovo komunalno preduzeće odlučilo da spoji lepo i korisno.

„Rešili smo da racionalizaciju, koja se trenutno sprovodi u celom javnom sektoru i isključivo se odnosi na smanjenje broja zaposlenih, malo proširimo i na troškove, koji se tiču održavanja voznog parka i goriva. U tom smislu, doneli smo odluku da jedno putničko vozilo poklonimo radljevskoj školi za njihove potrebe, jer im je auto neophodan. Da smo ga prodali, ne bismo imali toliku korist, koliku korist će imati učenici i nastavnici škole", obrazložio je odluku „Đunisa“ direktor Saša Milićević.

 

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 18 sati 10 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara